Πρωτοχρονιά με μείωση θα δουν οι βουλευτές. Μείον 10% στον μισθό τους

Δημοσιεύθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια η απόφαση για την μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 10%. Όπως ορίζει η απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, η μείωση κατά 10% της βουλευτικής αποζημίωσης ξεκινά από την 1-1-2016.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη μείωση που γίνεται στην βουλευτική αποζημίωση η οποία ορίζεται από το Ζ Ψήφισμα της Ε Αναθεωρητικής Βουλής με το οποίο η βουλευτική αποζημίωση παρακολουθεί τον μισθό του προέδρου του Αρείου
Πάγου. Έως τώρα οι μειώσεις αφορούσαν παροχές προς τους βουλευτές.

Η Βουλή ομόφωνα ενέκρινε πρόταση του προέδρου της Βουλής να μην παρακολουθήσει η βουλευτική αποζημίωση την αύξηση των αποδοχών του προέδρου του Αρείου Πάγου. Η απόφαση υπογραμμίζει «την ανάγκη περαιτέρω μείωσης, κατά 10%, της βουλευτικής αποζημίωσης που καταβάλλεται σήμερα, με αποτέλεσμα συνολική μείωση 38% περίπου σε σχέση με τις σημερινές αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου, ώστε να μειωθούν, αντίστοιχα, οι δαπάνες του προϋπολογισμού της Βουλής».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα