Πρώτη, καμουφλαρισμένη εμφάνιση του νέου σεντάν ID.7

Πολλές πρεμιέρες στην έκθεση ηλεκτρονικών CES του Λας Βέγκας.

Η VW, η οποία επιστρέφει εκεί μετά από 6 χρόνια, αποκάλυψε, καμουφλαρισμένο, το ID.7, το οποίο παίρνει σειρά από τα ID.3, ID.4, ID.5, ID.6 (μόνο στην Κίνα) και ID. Buzz.

Το έκτο μοντέλο της οικογένειας ηλεκτρικών αυτοκινήτων ID., της γερμανικής μάρκας, και το δεύτερο παγκόσμιο αυτοκίνητο της Volkswagen βασισμένο στην πλατφόρμα MEB, μετά το ID.4,

θα κυκλοφορήσει στις τρεις κύριες αγορές της Κίνας, της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, εντός του 2023.

Το ID.7 είναι ένα από τα δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει η εταιρεία μέχρι το 2026.

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό σεντάν της VW, ενσωματώνει μια αεροδυναμική σχεδιαστική φιλοσοφία και μπορεί να επιτύχει αυτονομίες έως και 700 χιλιομέτρων. 

sdv

Μια σειρά από καινοτομίες είναι στάνταρ στο ID.7: η νέα ιδέα της οθόνης, το head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, η οθόνη 38 εκατοστών (15 ιντσών), τα νέα χειριστήρια κλιματισμού ενσωματωμένα στο πρώτο επίπεδο του συστήματος infotainment και τα φωτιζόμενα πλήκτρα αφής.

Επίσης, το ID.7 έχοντας μακρύ μεταξόνιο (2,97 μέτρα) παρέχει μεγάλη άνεση στο εσωτερικό. 

Η νέα φιλοσοφία κλιματισμού με έξυπνους αεραγωγούς προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες.

Για παράδειγμα, το ID.7 μπορεί να ανιχνεύσει πότε ο οδηγός πλησιάζει με το κλειδί του και αρχίζει ήδη να ψύχει το εσωτερικό τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ή να θερμαίνει το εσωτερικό τις κρύες μέρες, πριν ο οδηγός μπει στο όχημα.

Οι πρόσφατα σχεδιασμένοι «έξυπνοι αεραγωγοί» ελέγχουν τη ροή του αέρα και κινούνται δυναμικά για τη κατανομή του αέρα σε μεγάλες περιοχές, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Εάν υπάρχουν επιβάτες στο αυτοκίνητο, ο αέρας μπορεί να κατευθυνθεί κατευθείαν στο αμάξωμα ή να αεριστεί έμμεσα το εσωτερικό.

Αυτές οι λειτουργίες είναι ορατές, ανά πάσα στιγμή, στη νέα μεγάλη οθόνη και μπορούν να ενεργοποιηθούν και να αποθηκευτούν ξεχωριστά για κάθε χρήστη. 

Μάλιστα, τα αιτήματα μπορούν να ενεργοποιηθούν χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές. Εάν ο χρήστης πει «Γεια σου Volkswagen, τα χέρια μου είναι κρύα», το ID.7 απαντά ξεκινώντας τη λειτουργία θέρμανσης του τιμονιού. Ταυτόχρονα, ο ζεστός αέρας κατευθύνεται προς τα χέρια.

Όσον αφορά το στυλ του, το ID.7 ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα της ID.

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του sedan περιλαμβάνουν το αεροδυναμικό μπροστινό τμήμα και την οροφή, που συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στην αύξηση της αυτονομίας.

Οι εισαγωγές αέρα που βρίσκονται στο μπροστινό άκρο οδηγούν τον αέρα που ρέει μέσα από αυτές στις πλευρές του οχήματος και προς τα πίσω με στοχευμένο τρόπο.

Επίσης, η οροφή κλίνει προς τα πίσω και έτσι συμβάλλει στον πολύ καλό συντελεστή οπισθέλκουσας του ID.7.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΑυτό είναι το αμερικανικό ηλεκτρικό pick-up Ram 1500 Revolution BEV ConceptΝέους, ψηφιακούς δρόμους ανοίγει το BMW i Vision DeeStellantis και Archer θα συνεργαστούν για την κατασκευή ηλεκτρικών αεροσκαφών
Keywords
Τυχαία Θέματα