Πρόστιμο-ρεκόρ 3 δισ. ευρώ θα επιβάλει η ΕΕ στην Google

Πρόστιμο 3 δισεκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να επιβληθεί στην Google, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το οποίο επικαλείται την εφημερίδα Sunday Telegraph.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί την Google ότι προωθεί τις δικές της διαδικτυακές υπηρεσίες σε βάρος αντίστοιχων υπηρεσιών ανταγωνιστικών εταιρειών, εκμεταλλευόμενη
την δεσπόζουσα θέση της.

Το Reuters αναφέρει ότι τον προηγούμενο μήνα πηγές της είχαν αναφέρει ότι η Google δεν είναι διατεθειμένη να προσπαθήσει να αποκρούσει τις κατηγορίες μετά από τις τρεις προσπάθειες να βρει μια συμβιβαστική λύση τα έξι χρόνια που τρέχει η υπόθεση.

Η Telegraph αναφέρει ότι η ΕΕ θα ανακοινώσει το μέγεθος του προστίμου στις αρχές Ιουνίου, όμως τίποτα δεν είναι ακόμα οριστικό. Εκτός από την ποινή, η Google δεν θα μπορεί να συνεχίσει την χειραγώγηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης προς όφελός της.

Η Κομισιόν έχει τη δυνατότητα να επιβάλει πρόστιμο σε επιχειρήσεις έως και το 10% των ετήσιων πωλήσεών τους. Στην περίπτωση της Google το μέγιστο πρόστιμο που μπορεί να κληθεί να καταβάλει είναι 6 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα είναι 1,1 δισ. ευρώ στην κατασκευάστρια υπολογιστών Intel το 200

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα