Προσωρινή αναστολή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Χαλέπι για να φύγει ο άμαχος πληθυσμός

Ο συριακός στρατός ανέστειλε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο ανατολικό Χαλέπι, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο λόγος, όπως εξήγησε ο Λαβρόφ, είναι να επιτραπεί στους αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί στην εμπόλεμη ζώνη να την εγκαταλείψουν. Πρόκειται για περίπου 8.000 άνθρωπους που πρέπει να φύγουν από την περιοχή.

Σημειώνεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας έχουν επανακαταλάβει το 75% των εδαφών στο ανατολικό Χαλέπι που επί τέσσερα χρόνια έλεγχαν οι αντάρτες.

Περισσότεροι
από 800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή στις μάχες που διεξάγονται το τελευταίο διάστημα.

Ο Λευκός Οίκος με ανακοίνωση του τόνισε πως οι ΗΠΑ «θα περιμένουν να δουν» κατά πόσον η Ρωσία θα τηρήσει αυτή την παύση στρατιωτικών επιχειρήσεων.

«Η προσέγγιση μας από την αρχή είναι ότι ακούμε προσεκτικά τις δηλώσεις των Ρώσων, αλλά ελέγχουμε εξονυχιστικά τις ενέργειες τους», τόνισε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Ερνεστ κατά την καθημερινή συνέντευξη Τύπου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα