Προειδοποιήσεις από το ISIS δέχεται η Μις Ιράκ. Απειλούν ότι θα την απαγάγουν

Η 20χρονη Shaymaa Qasim Abdelrahman, η νικήτρια των φετινών καλλιστείων του Ιράκ, ισχυρίζεται ότι δέχεται απειλές από το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τον Independent, η νικήτρια των πρώτων καλλιστείων από το 1972, η νεαρή δέχτηκε τηλεφώνημα, στο οποίο ανώνυμος τζιχαντιστής της ζήτησε να γίνει μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο άνδρας μάλιστα την απείλησε ότι εάν δεν εισακούσει τις εντολές του, το Ισλαμικό Κράτος θα την απαγάγει.

Οι διοργανωτές των καλλιστείων αποκάλυψαν ότι η Μις Ιράκ
ήταν αγχωμένη, όμως «αποφάσισε να προχωρήσει παρά τα εμπόδια».

Όπως η ίδια δήλωσε στο δίκτυο NBC, η νίκη της στα καλλιστεία έχει ιδιαίτερη σημασία.

«Θέλω αν αποδείξω ότι οι Ιρακινές γυναίκες αποτελούν μέρος της κοινωνίας, έχουν δικαιώματα όπως και οι άνδρες. Δεν φοβάμαι τίποτα γιατί ξέρω ότι δεν κάνω κάτι κακό», είπε.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο διαγωνισμός προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο Ιράκ, με τους πνευματικούς ηγέτες να κάνουν λόγο για «έκκληση των ηθών». Οι γυναίκες που θα λάμβαναν μέρος στον διαγωνισμό ήταν αρχικά 200, όμως μόλις δέκα δέχτηκαν να συνεχίσουν, λόγω των απειλών.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα