«Πράσινο» φως από τους ηγέτες της ΕΕ για ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Βοσνία

Φωτογραφία αρχείου Η σημαία της Βοσνίας δίπλα σε αυτή της ΕΕ

To Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε ότι «η θέση σας είναι στην ευρωπαϊκή οικογένεια» και πρόσθεσε: «Η σημερινή απόφαση είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην πορεία σας προς την ΕΕ. Τώρα η σκληρή δουλειά πρέπει να συνεχιστεί, ώστε η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να προχωρήσει σταθερά, όπως επιθυμεί ο λαός σας».

lang="en" dir="ltr">The European Council has just decided to open accession negotiations with Bosnia and Herzegovina. Congratulations!

Your place is in our European family.

Today’s decision is a key step forward on your EU path. Now the hard work needs to continue so Bosnia and Herzegovina… pic.twitter.com/LyotNa5gGc

— Charles Michel (@CharlesMichel) March 21, 2024

Υπενθυμίζεται ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη χώρα των Δυτικών Βαλκανίων, μετά τη σχετική σύσταση που απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από δέκα ημέρες (12 Μαρτίου 2024).

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα συμπεράσματά του καλεί την Επιτροπή να προετοιμάσει το διαπραγματευτικό πλαίσιο με την προοπτική της υιοθέτησής του από το Συμβούλιο όταν η Βοσνία-Ερζεγοβίνη εκπληρώσει όλα τα σχετικά βήματα που έχουν καθοριστεί στις συστάσεις της Επιτροπής της 12ης Οκτωβρίου 2022.

Congratulations to

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Huffington Post Greece
Πράσινο, Βοσνία,prasino, vosnia