Πούτιν: Μερικές ιδέες του Μακρόν μπορούν να αποτελέσουν τις βάσεις για πρόοδο στον διάλογο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε τις συνομιλίες της Δευτέρας με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Κρεμλίνο χρήσιμες, ουσιαστικές και επαγγελματικές και είπε ότι ορισμένες από τις ιδέες του Μακρόν θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση για περαιτέρω κοινά βήματα.

Ο Γάλλος ηγέτης ταξίδεψε στη Μόσχα σε μια προσπάθεια εύρεσης κοινού εδάφους μεταξύ Ανατολής-Δύσης σχετικά με τη συσσώρευση ρωσικού στρατού κοντά στην Ουκρανία και μια εκστρατεία του Κρεμλίνου για «εγγυήσεις» ασφαλείας από την Ουάσιγκτον που περιλαμβάνει τη διακοπή

της επέκτασης του ΝΑΤΟ.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες, ο Πούτιν είπε ότι ορισμένες από τις ιδέες του Μακρόν σχετικά με την ασφάλεια είναι ρεαλιστικές και ότι οι δυο τους θα συζητήσουν ξανά μόλις ο Μακρόν ταξιδέψει στο Κίεβο για την ηγεσία της Ουκρανίας.

«Μια σειρά από ιδέες, προτάσεις του, για τις οποίες είναι μάλλον πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για αυτές, νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό να γίνουν η βάση των περαιτέρω κοινών μας βημάτων», λέει.

«Συμφωνήσαμε ότι μετά το ταξίδι του στην ουκρανική πρωτεύουσα θα τηλεφωνηθούμε ξανά και θα ανταλλάξουμε απόψεις για αυτό το θέμα», λέει.

Η Ρωσία έχει συντάξει περισσότερα από 100.000 στρατεύματα κοντά στην Ουκρανία, υποκινώντας φόβους ότι η Μόσχα μπορεί να σχεδιάζει να εισβάλει. Η Ρωσία, όμως, δεν παραδέχεται κάτι τέτοιο.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΣιωπή Σολτς για Nord Stream 2 ενώ ο Μπάιντεν απειλεί να τον "τελειώσει" αν γίνει ρωσική εισβολήΚρίση στην Ουκρανία: Διπλωματικές προσπάθειες για την αποτροπή πολεμικής σύγκρουσηςΤι θα συμβεί με την ενέργεια της Ευρώπης εάν η Ρωσία χτυπήσει στην Ουκρανία
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πούτιν, Μερικές, Μακρόν,poutin, merikes, makron