Πούτιν: Κυνικές οι νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ, καταστρέφουν το διεθνές δίκαιο

Οι νέες κυρώσεις που δρομολογούν οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας είναι «εξαιρετικά κυνικές», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον πως χρησιμοποιεί το πολιτικό της πλεονέκτημα για επιχειρηματικούς σκοπούς.

Όπως αναφέρει το RT, ο Πούτιν είπε πως, αν οι ΗΠΑ εφαρμόσουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, «θα είναι ιδιαίτερα λυπηρό, επειδή θα ήταν μια πράξη επιθετικότητας και εξέχοντος
κυνισμού.

«Πρόκειται για μια προφανή προσπάθεια από τις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τα γεωπολιτικά τους πλεονεκτήματα στον αγώνα ανταγωνισμού, με στόχο τη διασφάλιση των οικονομικών τους συμφερόντων σε βάρος των άλλων συμμάχων τους» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η εφαρμογή νόμων των ΗΠΑ πέρνα από τα σύνορά τους είναι απαράδεκτη, καθώς οδηγεί στην κατάρρευση του συστήματος διεθνών σχέσεων. «Μιλώ για αυτό εδώ και πολύ καιρό, αρχίζοντας από το 2007...αυτή η πρακτική είναι απαράδεκτη, καταστρέφει τις διεθνείς σχέσεις και το διεθνές δίκαιο».

«Δεν συμφωνήσαμε ποτέ σε αυτό και δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ. Όσον αφορά στο πώς άλλες χώρες αντιδρούν σε αυτό, εξαρτάται από τον βαθμό κυριαρχίας τους και την προθυμία τους να υπερασπιστούν τα εθνικά τους συμφέροντα» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, προειδοποιώντας ότι η υπομονή της Μόσχας απέναντι στην «αναίδεια» της Ουάσινγκτον εξαντλείται.

«Όπως ξέρετε, η στάση μας είναι πολύ συγκρατημένη, υπομονετική, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να προβούμε σε μια απάντηση. Είναι αδύνατο να δεχόμαστε επ'αόριστον αναίδεια απέναντι στη χώρα μας» είπε ο Πούτιν- συμπληρώνοντας ωστόσο πως η Μόσχα «δεν έχει δει ακόμα την τελική έκδοση της σχετικής νομοθεσίας, και για αυτό δεν αποκρυσταλλώσει τελική άποψη για το ζήτημα».
Keywords
Τυχαία Θέματα