Πούτιν και Ερντογάν μαζί στο Ιράν στις 19 Ιουλίου. Τριμερής για τις εξελίξεις στην Συρία.

Φωτογραφία αρχείου (2020)

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν και τον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην Συρία κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Τεχεράνη την ερχόμενη Τρίτη, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Θα είναι μόλις το δεύτερο ταξίδι του Πούτιν στο εξωτερικό από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις Φεβρουάριο, μετά από ένα ταξίδι που πραγματοποίησε στην Κεντρική Ασία στα τέλη Ιουνίου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι τρεις ηγέτες - από τις τρεις εγγυήτριες χώρες της διαδικασίας της Αστάνα για την ειρηνευτική διευθέτηση στη Συρία - θα πραγματοποιήσουν τριμερή συνάντηση.

Η Ρωσία και το Ιράν είναι οι βασικοί στρατιωτικοί και πολιτικοί υποστηρικτές του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ η Τουρκία έχει παράσχει στρατιωτική βοήθεια στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και άλλες ανταρτικές ομάδες που εξακολουθούν να πολεμούν κατά των δυνάμεων του Άσαντ στη βορειοδυτική Συρία.

Το Κρεμλίνο είχε πει τη Δευτέρα ότι ο Πούτιν και ο Ερντογάν, ο οποίος μεσολαβούσε μεταξύ Μόσχας και Κιέβου από τότε που η Ρωσία έστειλε τις ένοπλες δυνάμεις της στην Ουκρανία θα είχαν κατ′ ιδίαν συνομιλίες αμέσως μετά από μια τηλεφωνική συνομιλία στην οποία συζήτησαν τις προσπάθειες για τη διευκόλυνση των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία.

Ο Πεσκόφ δεν έκανε καμία αναφορά την Τρίτη για διμερή συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Ραΐσι στην Τεχεράνη.

ΣΧΕΤΙΚΑΝεκροί στην κατεχόμενη Χερσώνα από ουκρανικά πλήγματα και εν αναμονή σφοδρών ρωσικών επιθέσεωνΤι θα συμβεί αν σταματήσουν οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου στη ΓερμανίαΣτέγες λιώνουν, η άσφαλτος "φουσκώνει, πολίτες σε πολεμικά καταφύγια."Καμίνι" πόλεις της Κίνας.Ασύλληπτο τροχαίο στο Κιλκίς με τρία οχήματα και αγριογούρουνα. Δύο νεκροί, τέσσερις τραυματίες.Παλμικό οξύμετρο: Λιγότερο οξυγόνο για όσους δεν είναι λευκοί
Keywords
Τυχαία Θέματα