Πούτιν: Η ουκρανική αντεπίθεση δεν πετυχαίνει, απέτυχαν οι προσπάθειες διάσπασης της ρωσικής άμυνας

Η ουκρανική αντεπίθεση δεν πετυχαίνει, υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση.

«Όλες οι προσπάθειες του εχθρού να διασπάσει τις άμυνές μας- και αυτός είναι ο στόχος τους που περιλαμβάνει τη χρήση στρατηγικών εφεδρειών- δεν ήταν επιτυχείς στο σύνολο της επίθεσης. Ο εχθρός δεν είχε επιτυχίες» είπε ο Πούτιν, στο πλαίσιο συνέντευξής του στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

O Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι η κατάσταση είναι «θετική» για τις ρωσικές δυνάμεις στο μέτωπο.

«Τα στρατεύματά μας συμπεριφέρονται

ηρωικά. Απροσδόκητα για τον αντίπαλο, προχωρούν ακόμη και στην επίθεση σε ορισμένους τομείς και καταλαμβάνουν καλύτερες θέσεις», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πούτιν: Η Ρωσία έχει απόθεμα βομβών διασποράς, θα τις χρησιμοποιήσει στην Ουκρανία αν χρειαστεί

Την Παρασκευή, ο Αντρίι Γερμάκ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παραδέχτηκε ότι η αντεπίθεση του Κιέβου δεν προχωρούσε «τόσο γρήγορα», διαβεβαιώνοντας ότι οι δυτικοί σύμμαχοι δεν άσκησαν πίεση στο Κίεβο για αυτό το θέμα.

Καθοδηγούμενη από τον Ιούνιο με την υποστήριξη των βαρέων όπλων που παραδίδονται από τη Δύση, η αντεπίθεση προχωρά αργά κατά των ρωσικών στρατευμάτων που έχουν χρόνο να δημιουργήσουν ισχυρές άμυνες, ιδιαίτερα να ναρκοθετήσουν περιοχές, και εξακολουθούν να έχουν σημαντική δύναμη πυρός για να σφυροκοπούν τις ουκρανικές δυνάμεις.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Πώς η Ευρώπη έγινε απλησίαστη για τους ντόπιους τουρίστεςΕπιταχύνονται οι εξελίξεις στην έρευνα για υδρογονάνθρακες σε Δυτική Ελλάδα και ΚρήτηAvant Mar: Η απάντηση για την ιδανική διαμονή φέτος στην Πάρο
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πούτιν,poutin