Πούτιν: Η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να καταστρέψει τη Ρωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε το Σάββατο ότι η χώρα του δεν θα ενέδιδε ποτέ σε αυτές που χαρακτήρισε ως προσπάθειες της Δύσης να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως εργαλείο για να καταστρέψει τη Ρωσία.

Σε μήνυμά του που μεταδόθηκε στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν ισχυρίστηκε πως η Ρωσία πολεμά στην Ουκρανία για να προστατέψει την «πατρίδα» και να

διασφαλίσει την «πραγματική ανεξαρτησία» του λαού της.

Στο εννιά λεπτών μήνυμά του- το μεγαλύτερό του για το νέο έτος στις δύο δεκαετίες που είναι στην εξουσία- ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση πως λέει ψέματαστη Ρωσία και ότι προκάλεσε τη Μόσχα για να αρχίσει αυτό που χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

«Για χρόνια οι δυτικές ελίτ υποκριτικά μας διαβεβαίωναν για τις ειρηνικές τους προθέσεις» είπε, σε μια ομιλία που βιντεοσκοπήθηκε μπροστά σε ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό. «Στην πραγματικότητα με κάθε δυνατό τρόπο ενθάρρυναν τους νεοναζί που ασκούσαν ανοιχτά τρομοκρατία κατά αμάχων στο Ντονμπάς» είπε ο Πούτιν, σε μια ασυνήθιστα επιθετική ομιλία για το νέο έτος, που συνήθως περιέχει ευχές.

«Η Δύση είπε ψέματα για την ειρήνη» είπε ο Πούτιν. «Προετοιμαζόταν για επιθετικότητα...και τώρα κυνικά χρησιμοποιούν την Ουκρανία και τον λαό της για να αποδυναμώσουν και να διασπάσουν τη Ρωσία. Ποτέ δεν το επιτρέψαμε αυτό, και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε κανέναν να μας το κάνει αυτό» είπε ο Ρώσος πρόεδρος στο βίντεο.

Με πληροφορίες από Reuters

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Διασημότητες που έκοψαν το τσιγάρο και οι παράδοξες μέθοδοι που χρησιμοποίησανΚ.Φίλης: «12 ναυτικά μίλια; Αν συμφωνούσαν τα τρία κόμματα που έχουν κυβερνήσει...»Το νούμερο ένα τρόφιμο που πρέπει να αποφεύγουμε για την υγεία του εντέρου μας
Keywords
Τυχαία Θέματα