ΠΟΥ: Περισσότερα από 292.000 κρούσματα παγκοσμίως - Νέο ρεκόρ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως, με το σύνολό τους να αυξάνεται κατά 292.527.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική, σύμφωνα με ημερήσια αναφορά. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 6.812. Οι τέσσερις χώρες έχουν κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα παγκοσμίως λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων.

Η προηγούμενη αύξηση ρεκόρ νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΠΟΥ ήταν 284.196 στις 24 Ιουλίου. Οι θάνατοι

αυξήθηκαν κατά 9.753 στις 24 Ιουλίου, στη δεύτερη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχει σημειωθεί ποτέ. Οι θάνατοι ήταν κατά μέσο όρο 5.200 ημερησίως τον Ιούλιο, συγκριτικά με έναν μέσο όρο 4.600 θανάτων ημερησίως τον Ιούνιο.

Σχεδόν 40 χώρες ανέφεραν ημερήσια αύξηση ρεκόρ στις μολύνσεις από κορονοϊό την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν διπλάσια από τον αριθμό που είχε καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters που δείχνει μια συγκεντρωτική εικόνα της πανδημίας σε κάθε περιφέρεια του κόσμου.

Τα κρούσματα αυξάνονται επίσης στην Αυστραλία, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, τη Βολιβία, το Σουδάν, την Αιθιοπία, τη Βουλγαρία, το Βέλγιο, το Ουζμπεκιστάν και το Ισραήλ, μεταξύ άλλων.

Την περασμένη εβδομάδα, τα κρούσματα στη Λατινική Αμερική ξεπέρασαν για πρώτη φορά αυτά που κατέγραψαν μαζί οι ΗΠΑ και ο Καναδάς. Οι μολύνσεις αυξάνονται στη Βραζιλία, που είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ σε αριθμό κρουσμάτων και θανάτων.

Συνολικά υπάρχουν περισσότερα από 17,4 εκατομμύρια κρούσματα και σχεδόν 675.000 θάνατοι παγκοσμίως, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

(Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ: Αρνητικός στον κορονοϊό ο Άκης Τσοχατζόπουλος Τα νέα αυστηρότερα μέτρα που ανακοίνωσε για τον κορονοϊό ο Χαρδαλιάς Κορονοϊός: 78 νέα κρούσματα στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο - Τρεις θάνατοι
Keywords
Τυχαία Θέματα