Πόσο συχνά πρέπει να σαπουνίζουμε το μπουκάλι μας και ο τεράστιος κίνδυνος για όσους το ξεχνάμε

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσαμε το μπουκάλι για το νερό μας; Αν δεν θυμόμαστε, αυτό ίσως σημαίνει ότι είμαστε κάπως αναβλητικοί με το όλο θέμα. Και σύμφωνα με έναν γιατρό, η αναβλητικότητά μας αυτή, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία μας. 

Και δηλαδή πόσο συχνά θα πρέπει να καθαρίζουμε το μπουκάλι για το νερό μας; 

Σε βίντεο στο TikTok, ο δρ Κάραν Ραχάν προειδοποιεί ότι διάφορα είδη βακτηρίων, μυκήτων

και μούχλας μπορούν να αναπτυχθούν μέσα στο μπουκάλι του νερού μας. Στους πιθανούς κινδύνους αναφέρει ακόμα και το ενδεχόμενο μόλυνσης από σταφυλόκοκκο ή στρεπτόκοκκο.

Kαι το να πίνουμε από μολυσμένο μπουκάλι θα μπορούσε να προκαλέσει από αλλεργίες μέχρι σοβαρές ασθένειες, ιδίως σε όσους είμαστε ευαίσθητοι στην έκθεση στη μούχλα ή σε ασθενείς με ανοσοκαταστολή.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να σαπουνίζουμε το μπουκάλι μας αν όχι κάθε μέρα, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

@dr.karanr

Moldy water @notaverykatherinewood

original sound - Dr Karan RajΠώς θα καθαρίσουμε σωστά το μπουκάλι του νερούΓεμίζουμε το μπουκάλι μας με ζεστό νερό και μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα Αφήνουμε το μπουκάλι να μουλιάσει για τουλάχιστον μία ώρα ή όλη τη νύχτα Μετά το μούλιασμα, χρησιμοποιούμε μια βούρτσα ή σφουγγάρι για να τρίψουμε το εσωτερικό της φιάλης, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν δυσπρόσιτες περιοχές Χρησιμοποιούμε μια οδοντόβουρτσα για να τρίψουμε το επιστόμιο ή άλλα μικρά μέρη του μπουκαλιού Ξεπλένουμε καλά το μπουκάλι Related...Ενας ακόμα μύθος καταρρίπτεται: Το να πίνουμε νερό δεν βοηθά στην ξηροδερμία από το κρύοΣημαντικό να πίνουμε πολύ νερό αλλά προσοχή μην πέσουμε θύματα υπερυδάτωσηςΠόσο επικίνδυνα είναι τα «χιλιάδες αόρατα νανοπλαστικά» που περιέχει το εμφιαλωμένο νερό
Keywords
Τυχαία Θέματα