Πως ένας «έξυπνος στηθόδεσμος» μπορεί να σας σώσει την ζωή

Τα «έξυπνα ρούχα» αποτελούν μια ακόμη απόδειξη ότι η τεχνολογία προχωράει με αλματώδεις ρυθμούς. Μετά την εμφάνιση των «έξυπνων κινητών», τώρα έρχονται τα ρούχα να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά μας.

Σύμφωνα με τον Bennet Fisher από την Noble Biomaterials, την εταιρεία που δημιουργεί τα «έξυπνα υφάσματα», οι άνθρωποι μπορούν να παρακολουθούνται ιατρικά συνεχώς, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτούν τον γιατρό. Πελάτες της εταιρείας αναμένεται να είναι η Adidas και η Victoria's Secret.

Η τεχνολογία των ρούχων στηρίζεται στην χρήση αγώγιμων νημάτων, συνήθως από ασήμι, τα οποία ράβονται μέσα στα υφάσματα. Τον Σεπτέμβριο του 2015 η εταιρεία SmartLife θα κυκλοφορήσει μπλουζάκια και αθλητικά σουτιέν που θα μετράνε την λειτουργία της καρδιάς και την μυική δραστηριότητα.

We'll be giving away some of our smart garments at the Wearable Technology Show next week. Come and see us at stand 540 to make one of them yours! #wearabletech #WTS15

Posted by SmartLife on Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Οι μετρήσεις θα μεταφέρονται στους υπολογιστές ή τα κινητά των χρηστών και θα μπορούν μετέπειτα να σταλούν σε κάποιον γιατρό. Όπως δήλωσε η CEO της εταιρείας, Andy Baker, από το 2017 στόχος θα είναι η χρήση των ρούχων σε κλινικές.

«Θα μπορούσαμε να φορέσουμε μπλουζάκια σε 20 ανθρώπους σε ένα θάλαμο και ένας γιατρός θα μπορεί μέσω του ipad να ελέγχει τους καρδιακούς ρυθμούς και των 20 ασθενών», εξηγεί η Andy Baker.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως σε αρχικό στάδιο τα «έξυπνα ρούχα» δημιουργήθηκαν για την παρακολούθηση των αθλητών κατά τις προπονήσεις, όμως τώρα πρόκειται να έχουν στόχο την διατήρηση της υγείας μας.

Ακόμα, η Δανέζικη εταιρεία Ohmatex έχει δημιουργήσει κάλτσες για την παρακολούθηση του οιδήματος στα πόδια. Τώρα η εταιρεία προχωράει στην δημιουργία «έξυπνων στολών» για συγκεκριμένα επαγγέλματα, όπως είναι οι πυροσβέστες. Τα υφάσματα στην προκειμένη περίπτωση θα μετράει την θερμοκρασία του σώματος των πυροσβεστών, προκειμένου εκείνοι να γλιτώσουν την υπερθέρμανση επί τω έργω.

Πηγή: CNN

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα