Επεισόδια στα Εξάρχεια. Oλοκληρώθηκαν οι πορείες για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

UPD - Ένταση στα Εξάρχεια αυτή την ώρα για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Ομάδα αντιεξουσιαστών έχει στήσει οδοφράγματα στις οδούς Μπενάκη και Στουρνάρη, πετούν πέτρες και μολότοφ στα ΜΑΤ, έκαψαν ένα αυτοκίνητο, ενώ ένας άνδρας των ΜΑΤ τραυματίσθηκε και διακομίσθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Oι πρώτες μολότοφ έπεσαν γύρω από το Πολυτεχνείο.

Οι αντιεξουσιαστές έριξαν και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών.

Οι μάχες μεταξύ των ομάδων
των νεαρών και των δυνάμεων των ΜΑΤ με μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα, είναι σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή των Εξαρχείων. Πληροφορίες θέλουν ομάδες νεαρών να έχουν ανέβει σε ταράτσες πολυκατοικιών και να πετούν στους αστυνομικούς μολότοφ, ενώ φωτιά πήρε και η είσοδος μια πολυκατοικίας.

Σε 25 προσαγωγές ως ώρας έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που είναι σε εξέλιξη, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ομάδες αντιεξουσιαστών συνεχίζουν να εκτοξεύουν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ενώ η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων θυμίζει… πεδίο μάχης.

Εν τω μεταξύ άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό "Πανεπιστήμιο" και "Σύνταγμα", που είχαν κλείσει με εντολή της ΕΛ.ΑΣ λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Η πορεία οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικοτήτων αντεξιουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έχει ολοκληρωθεί. Νωρίτερα οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι συμμετέχοντες ήταν 2.500.

Στο κέντρο έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν έξω από το ΑΠΘ, όπου ομάδα αντεξουσιαστών κατευθύνθηκε στην οδό Εθνικής Αμύνης, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που ξεκίνησε από την Καμάρα.

Μπροστά από το κτίριο της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ τα μέλη της ομάδας των αντεξουσιαστών αποσπάστηκαν από την πορεία και άρχισαν να εκτοξεύουν φωτοβολίδες, βόμβες μλότοφ και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Οι αστυνομικοί απάντησαν, κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες στα επεισόδια να υποχωρήσουν και να κατευθυνθούν στους χώρους του ΑΠΘ. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Εγνατία, Αγγελάκη και Εθνικής Αμύνης.

Νωρίτερα, μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους και στη διάρκειά της σημειώθηκε μικροένταση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Αριστοτέλους και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ στην οδό Ιασωνίδου ανέτρεψαν κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν μικροφθορές σε σταθμευμένο όχημα και έγραψαν συνθήματα με σπρέϊ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα