Πολιτικές εξελίξεις μέσω ...εξεταστικής

Η συζήτηση το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως φτάσαμε στα μνημόνια αποτελεί για τη ΝΔ το νέο πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, με τον Αντώνη Σαμαρά να εκτιμά οτι «την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά ενόχους στο παρελθόν η χώρα έχει παρει διαζύγιο απο την χρηματοδότηση».

Πάνω σε αυτή τη στρατηγική ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης
προβλεπει οτι αυτή η εβδομάδα θα αποτελεσει την απαρχή ραγδαίων εξελίξεων και σε πολιτικο επίπεδο, απο τη στιγμη που η διαπραγμάτευση με τους εταίρους βρίσκεται σε οριακό επίπεδο.

Άλλωστε δεν είναι τυχαία και η συνολική εκτίμηση στο επιτελειο της Συγγρού οτι το παιχνίδι των καθυστερήσεων της κυβέρνησης και οι αμφίσημες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η πρόσφατη του κ.Στρατουλη περι «ηρωικών εξόδων», δημιουργούν συνθήκες για τον κίνδυνο ενος,ατυχήματος, απο τη στιγμη μαλιστα που το Μέγαρο Μαξιμου δεν καταλήγει σε μια αμοιβαία συμφωνία, αλλα επιδιώκει τη χρονική μετάθεση των καρτών ζητημάτων όπως το εργασιακό και το ασφαλιστικό για τον Ιούνιο.

Επιπλέον στο γαλάζιο στρατόπεδο θεωρούν οτι η βιασύνη της κυβέρνησης για την υποβολή της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την εξεταστική είναι ακομα μια κίνηση αποπροσανατολισμού, αλλα και ικανοποίησης του εσωκομματικού τους ακροατηρίου.

Ίσως για αυτό και σε μια κίνηση πολιτικού ελιγμού, η ΝΔ θα καταθέσει σήμερα Δευτέρα τη δική της πρόταση για εξεταστική επιτροπή, η οποία θα ζητά να διερευνήσει τα πεπραγμενα στην οικονομία απο το 1981 εως και σήμερα και όχι απο το 2009 που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το βάρος στην επιτροπή που θα συσταθεί αναμενεται να αναλάβει απο τη ΝΔ ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα