Πλεύρης: Χωρίς πιστοποιητικό από 1η Μαΐου ως 31 Αυγούστου η πρόσβαση σε όλους τους χώρους

.

Δεν θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης για πρόσβαση σε όλους τους χώρους (κλειστούς και ανοιχτούς) από 1η Μαΐου ως 31 Αυγούστου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του «οδικού χάρτη» για τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό.

 «Από 1η Μαΐου έως 31/8 αίρεται η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους κλειστούς και ανοιχτούς. Αυτό σημαίνει

ότι και εκεί που υπήρχε υποχρέωση διενέργειας τεστ, δεν θα χρειάζεται να διενεργείται. Το μέτρο θα επανεξεταστεί την 1η Σεπτεμβρίου» δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Επίσης, από 1η Μαΐου (πρακτικά στις 3) σταματούν τα self test στα σχολεία, (η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει χωρίς self test). Θα παραμείνει υποχρεωτικό μόνο ένα rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε εστίαση, καταστήματα τροφίμων και τουρισμό. 

Το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί και το θέμα της άρσης επίδειξης του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο στη χώρα.

.

Ακόμη, από 1 Ιουνίου θα αρθεί η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους με εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν με επόμενες ΚΥΑ.

Από την 1η Μαΐου έως τις 30 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων με πληρότητα 100% και αίρεται κάθε περιορισμός. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης, και αυτό το μέτρο θα επανεξεταστεί από την 1η Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά το Πάσχα, θα εορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα, ενώ, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, συστήνεται η χρήση μάσκας ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι φέτος όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά, για πρώτη φορά μετά από την έναρξη της πανδημίας.

Από 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. 

«Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν 1η Σεπτεμβρίου, αναλόγως με την εικόνα της πανδημίας. Το Πάσχα θα γιορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα και θα υπάρχει σύσταση χρήσης μάσκας, όπου υπάρχει συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους. Μετά από δύο χρόνια θα λάβουν χώρα όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και θα γιορτάσουμε το ορθόδοξο Πάσχα κανονικά, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση» κατέληξε ο υπουργός Υγείας. 

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Πώς αναμένεται να γίνει η ρωσική επίθεση στην ανατολική ΟυκρανίαΒίντεο: Κάτοικοι της Σαγκάης ουρλιάζουν από τα μπαλκόνια τους στο lockdown για τον κορονοϊόΓλυκά Νερά: Γιατί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος εμφανίστηκε στο δικαστήριο σε ρόλο «δικηγόρου»
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλεύρης, Πρωτομαγιά,plevris, protomagia