Πετροπόλεμος και κανόνια νερού στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας

Οι πολωνικές συνοριακές δυνάμεις ανακοίνωσαν (16 Νοεμβρίου 2021) ότι δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από μετανάστες στα σύνορα με τη Λευκορωσία και απάντησαν χρησιμοποιώντας κανόνια νερού εναντίον τους.

Η υπηρεσία συνοριοφυλακής ανήρτησε λίγο αργότερα βίντεο στο Twitter που δείχνει ένα κανόνι νερού να στρέφεται πέρα ​​από τα σύνορα, με στόχο μια ομάδα μεταναστών σε έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό.

Η πολωνική αστυνομία είπε ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά όταν οι μετανάστες πέταξαν αντικείμενα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο

σε νοσοκομείο και είναι πιθανό να έχει υποστεί κάταγμα στο κρανίο, μετά από χτύπημα που δέχθηκε από αντικείμενο που πέταξε άγνωστος.

Η κρίση στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας (που θυμίζει σε αρκετά σημεία την ένταση που προκάλεσε η κίνηση της Τουρκίας να στρέψει καραβάνια προσφύγων και μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο, στις αρχές του 2020) οδήγησε την ΕΕ να προετοιμάσει περαιτέρω κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, την οποία κατηγορεί ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει το μπλοκ σπρώχνοντας τους μετανάστες πέρα ​​από τα σύνορά της, ενεργώντας παράνομα.

Koczujący przy przejściu granicznym w Bruzgach po stronie białoruskiej

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πετροπόλεμος, Πολωνίας - Λευκορωσίας,petropolemos, polonias - lefkorosias