Πέθανε στα 80 του ο Billy Paul, ερμηνευτής του «Me and Mrs. Jones»

Ο Μπίλι Πολ, ένας τραγουδιστής της τζαζ και σόουλ μουσικής, γνωστός για την τεράστια επιτυχία «Me and Mrs. Jones», πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 80 ετών.

Ο Πολ πέθανε στο σπίτι του στο Μπλάκγουντ του Νιου Τζέρσεϊ, δήλωσε ένας από τους μάνατζερ του, Μπέβερλεϊ Γκέι στο Associated Press. Ο τραγουδιστής είχε διαγνωσθεί με καρκίνο του παγκρέατος.

Σήμα κατατεθέν του ήταν το μούσι και τα μεγάλα
γυαλιά του, ενώ ήταν ένας από τους πολλούς καλλιτέχνες που γνώρισαν την επιτυχία μέσα από τη συνεργασία με τους παραγωγούς Κένεθ Γκέιμπλ και Λέον Χαφ.

Η φωνή του Πολ τον έκανε «έναν από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες που έχει βγάλει ποτέ η Φιλαδέλφεια και που έχουν τιμηθεί διεθνώς», είπαν οι Γκέιμπλ και Χαφ σε μία κοινή ανακοίνωση την Κυριακή. «Η πιο περήφανη στιγμή μας ήταν η ηχογράφηση του “Me and Mrs. Jones”. Κατά την άποψή μας, είναι ένα από τα σπουδαιότερα τραγούδια αγάπης που έχουν ποτέ ηχογραφηθεί», συμπλήρωσαν.

Το κομμάτι βρέθηκε στην κορυφή το 1972 και χάρισε στον Πολ ένα βραβείο Grammy τον επόμενο χρόνο για την καλύτερη ανδρική ερμηνεία στην κατηγορία «rythm 'n blues». Το βραβείο διεκδικούσε και ο θρύλος της μουσικής Ρέι Τσαρλς. Όπως ήταν αναμενόμενο, το κομμάτι αυτό «έμεινε» μαζί του για όλη του τη ζωή.

Ήταν γέννημα-θρέμμα της Φιλαδέλφεια και στα 20 του κατατάχτηκε στο στρατό. Βρέθηκε έτσι σε μία βάση στη Γερμανία, μαζί με άλλους άνδρες που επρόκειτο να γίνουν διάσημοι, όπως τον Έλβις Πρίσλεϊ και τον Γκάρι Κρόσμπι, τον γιο του Μπινγκ Κρόσμπι.

Στα μέσα του 1960, το φαινόμενο των Beatles τον οδήγησε στον να βάλει περισσότερο rythm 'n blues στον τρόπο που τραγουδούσε. Τα πρώτα του άλμπουμ με την εταιρεία των Γκέιμπλ και Χαφ στη Φιλαδέλφεια ήταν τα "Ebony Woman" και "Going East," αλλά δεν πήγαν πολύ καλά στις πωλήσεις. Μέχρι που το «Me and Mrs. Jones» τον έκανε διάσημο.

Με την γυναίκα του Μπλανς Γουίλιαμς έκανε δύο παιδιά. Αν και η συνεργασία του με την εταιρεία Gamble and Huff δεν ήταν πάντα εύκολη, για τον ίδιο ήταν μια «χρυσή εποχή».

«Ήταν σαν μια οικογένεια γεμάτη με μουσική,» έχει δηλώσει στο bluesandsoul.com.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα