Πέθανε ο πολυβραβευμένος συνθέτης Μπερτ Μπάκαρα

Μπερτ Μπάκαρα, Ιούλιος 1979. (AP Photo/Huynh, File)

Ο Αμερικανός συνθέτης και πιανίστας Μπερτ Μπάκαρα, νικητής έξι Grammy και τριών Όσκαρ, πέθανε σε ηλικία 94 ετών. Ο Μπάκαρα, ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες της ποπ μουσικής τον 20ό αιώνα, απεβίωσε στην οικία του στο Λος Άντζελες από φυσικά αίτια.

Τα τραγούδια

του είχαν κατακτήσει 73 φορές το Top 40, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Βρετανία. Ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες του είναι τα τραγούδια I Say A Little Prayer, Walk On By και What The World Needs Now Is Love, ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε συνεργαστεί με τον Φρανκ Σινάτρα, τη Ντιόν Γουόργουικ, τους The Beatles τη Μπάρμπρα Στρέιζαντ, τον Τομ Τζόουνς, την Αρίθα Φράνκλιν και τον Έλβις Κοστέλο. Με τον στιχουργό Χαλ Ντέιβιντ είχαν επίσης, συνυπογράψει πολλά θέματα ταινιών, όπως το What’s New, το Pussycat, το Alfie και το The Look Of Love, που τραγούδησε και έκανε επιτυχία η Ντάστι Σπρίνγκφιλντ.

Γεννημένος στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι το 1928, ο Μπάκαρα μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Έμπαινε κρυφά στα τζαζ κλαμπ ως έφηβος για να ακούσει θρύλους όπως ο Κάουντ Μπέιζι και ο Ντίζι Γκιλέσπι, ενώ μελετούσε το έργο συνθετών όπως ο Στραβίνσκι και ο Ραβέλ. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε μικρή ηλικία και ακολούθησε σπουδές μουσικής στο Πανεπιστήμιο ΜακΓκιλ του Μόντρεαλ, στη Νέα Υόρκη και στην Καλιφόρνια.

Υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας και στη Γερμανία, όπου έπαιζε μουσική σε λέσχες αξιωματικών και συνεργάστηκε ως πιανίστας και μαέστρος με τον Βικ Ντάμον. Σε ηλικία 28 ετών τον σύστησαν στην Μάρλεν Ντρίτριχ, την οποία ακολούθησε στις περιοδείες της στην Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του 1950, αρχές του 60. 

Η πρώτη επιτυχία του ήρθε το 1957 με τα τραγούδια The Story of My Life και το Magic Moments, που έγιναν και τα δύο Νο1 στη Βρετανία. 

Ο Μπρετ Μπάκαρα είχε κάνει τέσσερις γάμους, ένας εξ αυτών με την ηθοποιό Άντζι Ντίκινσον. Απέκτησαν μία κόρη, η οποία αυτοκτόνησε το 2007, σε ηλικία 40 ετών. 

Related...Γιγαντιαίο σπαθί 2,3 μέτρων βρέθηκε σε τάφο 1.600 ετών στην ΙαπωνίαΜαρία Α΄ της Σκωτίας: Αποκρυπτογραφήθηκαν οι μυστικές επιστολές της έκπτωτης βασίλισσαςΤεχνητή νοημοσύνη αποκρυπτογραφεί «χαμένο βιβλίο» για τους διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, Μπερτ Μπάκαρα,pethane, bert bakara