Πέθανε ο Κεν Σπίαρς, δημιουργός του Scooby-Doo

Ο Κεν Σπίαρς, συνδημιουργός της κλασικής σειράς κινουμένων σχεδίων Scooby-Doo, πέθανε σε ηλικία 82 ετών, στο Λος Άντζελες.

Ο σεναριογράφος και παραγωγός, ο οποίος μαζί με τον Τζο Ράμπι, δημιούργησαν τον διάσημο χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων, τον σκύλο Σκούμπι-Ντου, πέθανε από επιπλοκές της άνοιας με σωμάτια Lewy, μιας εκφυλιστικής νόσου του εγκεφάλου από την οποία έπασχε.

Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε ο γιος του Κέβιν στο Variety. «Θα θυμόμαστε πάντα τον Κεν για την εξυπνάδα του, το ταλέντο του να αφηγείται

ιστορίες, την πίστη του στην οικογένεια και την εργασιακή του ηθική».

Sam Register, president of Warner Bros. Animation and Cartoon Network Studios, honors #ScoobyDoo co-creator Ken Spears: "He was a true innovator in the industry whose gifts of humor and storytelling continue to delight audiences" https://t.co/OIwI8woYvW

— Variety (@Variety) November 10, 2020

Ο Κεν εντάχθηκε στην Hanna-Barbera Productions το 1959 αρχικά ως τεχνικός ήχου και γνώρισε τον Ράμπι στην εταιρεία. Έγιναν συνεργάτες και ξεκίνησαν μαζί να γράφουν σειρές.

Η πρεμιέρα της αρχικής σειράς κινουμένων σχεδίων με την οποία ταύτισαν την καριέρα τους έγινε το 1969 στο CBS.

Είχε τίτλο “Scooby Doo, Where Are You!”, προβλήθηκε από το 1969 ως το 1970, αλλά αποτέλεσε τη βάση για να δημιουργηθεί στη συνέχεια μια νέα σειρά με τους ίδιους ήρωες.

Ο θάνατος του Σπίαρς σημειώνεται μόλις τρεις μήνες μετά τον θάνατο του συνεργάτη του, Ράμπι.

Ο πρόεδρος της Warner Bros. Animation and Cartoon Network Studios, Σαν Ρέτζιστερ χαρακτήρισε τον Κεν Σπίαρς «αληθινό πρωτοπόρο».

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Το Netflix δημιούργησε το δικό του τηλεοπτικό κανάλι στην Γαλλία Ο Τζόνι Ντεπ εκδιώχθηκε από το «Fantastic Beasts», αλλά θα λάβει κανονικά την αμοιβή του Η συναυλία του Νάιαλ Χόραν στο άδειο Royal Albert Hall πούλησε 125.000 εισιτήρια
Keywords
Τυχαία Θέματα