Πέθανε ο καρδιολόγος Ευτύχιος Βορίδης, πρώην πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΣ

΄Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών ο θεμελιωτής της καρδιολογικής επιστήμης στην πατρίδα μας, Ευτύχιος Βορίδης. Ο διακεκριμένος καρδιολόγος, αντεπιστέλλον μέλος της Ιατρικής Ακαδημίας των Παρισίων, υπήρξε μεταξύ άλλων πολύτιμος αρωγός και υποστηρικτής του έργου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ χρημάτισε για ένα διάστημα και πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΣ. Για τον Ευτύχιο Βορίδη, η Εθνική Λυρική Σκηνή εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η

Διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εκφράζουν τη λύπη και τη βαθιά θλίψη τους για τον θάνατο του Ευτύχιου Βορίδη, Καθηγητή Καρδιολογίας και πρώην Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣ.

Ο Ευτύχιος Βορίδης γεννήθηκε το 1925 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε το 1952 από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, στην οποία εξελέγη Καθηγητής Α΄ Βαθμίδος το 1982.

Μετά τη σταδιοδρομία του στο εξωτερικό, το 1960 επέστρεψε στην Ελλάδα και ανεδείχθη σε πρωτεργάτη και θεμελιωτή της καρδιολογικής επιστήμης στην πατρίδα μας. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, αλλά και μέλος της Γαλλικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Υπηρέτησε ως Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής στον «Ευαγγελισμό», το Λαϊκό Νοσοκομείο και το Θεραπευτήριο «Υγεία».

Τιμήθηκε επανειλημμένα για το επιστημονικό του έργο στη Γαλλία, με αποκορύφωμα την ανάδειξή του σε Αντεπιστέλλον Μέλος της Ιατρικής Ακαδημίας των Παρισίων.

Ο Ευτύχιος Βορίδης υπήρξε πολύτιμος αρωγός και υποστηρικτής του έργου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, λάτρης της μουσικής και της λυρικής τέχνης, ενώ το 2006 υπήρξε για λίγους μήνες Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣ.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Επανεκκίνηση: Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοίνωσε το πρόγραμμα της νέας σεζόν Εκλεισαν οι εγκαταστάσεις της Λυρικής Σκηνής μετά από κρούσμα κορονοϊού Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 50 ετών ο σπουδαίος χορευτής της Λυρικής, Αλεξάνταρ Νέσκωβ
Keywords
Τυχαία Θέματα