Πέθανε ο διάσημος Ρώσος σχεδιαστής Βαλεντίν Γιουντάσκιν σε ηλικία 59 ετών

Ο Ρώσος σχεδιαστής μόδας Βαλεντίν Γιουντάσκιν χαιρετά το κοινό μετά την παρουσίαση της συλλογής του για το φθνόπωρο και το χειμώνα 2013 - 2014. 

Ο Ρώσος εικονικός σχεδιαστής, Βαλεντίν Γιουντάσκιν, ο οποίος απέκτησε φήμη όχι μόνο μέσω των στολών του στην πασαρέλα, αλλά και σχεδιάζοντας στολές του ρωσικού στρατού, πέθανε, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη (2 Μαΐου).

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βάντιμίρ Πούτιν, παρασημοφορεί τον Βαλεντίν Γιουντάσκιν στη Μόσχα τον Μάιο του 2019. 

Ο Γιουντάσκιν, ο οποίος

πέθανε σε ηλικία 59 ετών ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους σχεδιαστές μόδας της Ρωσίας, γνωστός για τις εντυπωσιακές βραδινές του τουαλέτες. Ο ίδιος, ωστόσο, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο Reuters ότι το έργο της δημιουργίας στρατιωτικών στολών ήταν ένα από τα πιο απαιτητικά της καριέρας του, σχεδιάζοντας περίπου 85 είδη στολών για την Ρωσική αεροπορία, το ναυτικό και το στρατό.

Ο Βαλεντίν Γιουντάσκιν με την κόρη του, Γκαλίνα, και τον εγγονό του, Ανατόλι, στο τέλος της παρουσίασης της συλλογής του για την Ανοιξη και το Καλοκαίρι του 2017. 

«Το πιο δύσκολο πράγμα ήταν να βεβαιωθούμε ότι οι στολές, όπως και κάθε άλλη στολή, είναι λειτουργικές», είπε, προσθέτοντας ότι η τελική εμφάνιση συνδύαζε ένα παραδοσιακό ρωσικό στρατιωτικό στυλ με μια μοντέρνα πινελιά.

Την Κυριακή (30 Απριλίου) ανακοινώθηκε επίσης ο θάνατος ενός άλλου διάσημου Ρώσου σχεδιαστή, του Βιάτσεσλαβ Ζάιτσεφ. Ο Βιάτσεσλαβ «Σλάβα» Ζάιτσεφ, ο μόδιστρος πίσω από την παγκοσμίου φήμης σοβιετική μόδα που συχνά κοσμούνταν με πολύχρωμα ρωσικά φολκλορικά μοτίβα, πέθανε σε ηλικία 85 ετών.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Οταν ο σχεδιαστής μόδας Πολ Σμιθ αναδιάταξε το Μουσείο Πικάσο στο ΠαρίσιPaco Rabanne: Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας με τα διάσημα αρώματαBlue: Ο σχεδιαστής με την μπλε αύρα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, Ρώσος, Βαλεντίν Γιουντάσκιν,pethane, rosos, valentin giountaskin