Πέθανε ο διάσημος Αμερικανός εικαστικός Τσακ Κλόους

Ο αμερικανός ζωγράφος και φωτογράφος Τσακ Κλόους, μορφή του υπερρεαλισμού, γνωστός κυρίως για τα γιγαντιαία πορτρέτα που φιλοτεχνούσε, πέθανε την Πέμπτη 19 Αυγούστου σε ηλικία 81 ετών.

Ο δικηγόρος του, Τζον Σίλμπερμαν, επιβεβαίωσε τον θάνατό του στην εφημερίδα The New York Times.

Γεννημένος το 1940 στο Μονρόου, στην πολιτεία Ουάσινγκτον, ο Τσακ Κλόους ήταν πάνω απ’ όλα γνωστός

για τα γιγαντιαία φωτορεαλιστικά πορτρέτα και τις αυτοπροσωπογραφίες του.

Μεταξύ αυτών είναι ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ο συνθέτης Φίλιπ Γκλας, ο θρύλος του ροκ Λου Ριντ, η καλλιτέχνις Σίντι Σέρμαν.

Παράλυτος έπειτα από επίθεση που είχε υποστεί το 1988, χρειαζόταν αμαξίδιο για να μετακινείται, ωστόσο συνέχιζε να δημιουργεί. Εκθέσεις του παρουσιάστηκαν στα σημαντικότερα αμερικανικά μουσεία, όπως το MoMA και το Guggenheim της Νέας Υόρκης. Έργα του είχαν κοσμήσει το νεοϋορκέζικο μετρό.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τη φήμη του αμαύρωσαν κατηγορίες για σεξουαλική παρενοχλήση.

Αρκετές γυναίκες κατήγγειλαν σε αμερικανικά ΜΜΕ στα τέλη του 2017 ότι ο καλλιτέχνης τους είχε ζητήσει να γδυθούν και είχε κάνει άσεμνα σχόλια όταν είχαν επισκεφθεί το ατελιέ του. Ο Τσακ Κλόους αρνήθηκε τις κατηγορίες, όμως η National Gallery of Art της Ουάσινγκτον ακύρωσε έκθεση αφιερωμένη στο έργο του στις αρχές του 2018.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Πέθανε από κορονοϊό ο ηθοποιός Σόνι Τσίμπα, γνωστός για τον ρόλο του στο Kill BillΗ Νικόλ Κίντμαν ταξίδεψε στο Χονγκ Κονγκ, αλλά εξαιρέθηκε από την καραντίναΒιμ Βέντερς: Ο κινηματογράφος περνά «υπαρξιακή κρίση» λόγω πανδημίας και streaming
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, Αμερικανός, Τσακ Κλόους,pethane, amerikanos, tsak kloous