Πέθανε ο Αμερικανός ηθοποιός Νεντ Μπίτι

Ο Αμερικανός ηθοποιός Νεντ Μπίτι, γνωστός από τις ταινίες «Όταν Ξέσπασε η Βία» (Deliverance), «Toy Story 3» και το franchise του «Superman», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. Σύμφωνα με την μάνατζερ του Ντέμπορα Μίλερ, πέθανε από φυσικά αίτια στην κατοικία του στο Λος Άντζελες.

Ο Νεντ Μπίτι ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας σε περιφερειακές θεατρικές σκηνές και έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με το «Deliverance» (1972), την ταινία του

Τζον Μπούρμαν, με τους Γιον Βόιτ και Μπάρτ Ρέινολντς, που εκτόξευσε την καριέρα του.

Τον επόμενο χρόνο έπαιξε στο «The Last American Hero» και στη συνέχεια στο «Network» (1976), την ταινία του Σίντνεϊ Λουμέτ, που προτάθηκε για δέκα Όσκαρ και απέσπασε τέσσερα. Μία από τις υποψηφιότητες, στην κατηγορία Β′ Ανδρικού ρόλου, ήταν και του Νεντ Μπίτι, ο οποίος έχασε το βραβείο από τον Τζέισον Ρόμπαρντς, για την ερμηνεία του στην πολιτική ταινία «Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου» (για το Σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ), φιλμ στο οποίο επίσης έπαιζε ο Μπίτι.

Μεταξύ άλλων, είχε υποδυθεί τον Λεξ Λούθορ στις δύο πρώτες ταινίες Σούπερμαν, με πρωταγωνιστή τον Κρίστοφερ Ριβ, αλλά και τον ρατσιστή σερίφη στη σειρά ταινιών «White Lightning», ενώ αργότερα έδωσε τη φωνή του στο «Toy Story 3».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, κινηματογραφικής και τηλεοπτικής, απέσπασε επίσης δύο υποψηφιότητες για βραβεία Emmy. Είχε κάνει τέσσερις γάμους, ο τελευταίος το 1999 και είχε οκτώ παιδιά από τους τρεις προηγούμενους.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...«Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)»: Ένα φιλμ - εγχειρίδιο φυγής στο θερινό «Στέλλα»Ζούμπιν Μέτα: «Ενας ιδιοφυής μαέστρος, διάφανος στην ερμηνεία του»Μιας ημέρας θαύμα
Keywords
Τυχαία Θέματα