Πέθανε η Σέρλι Ντάγκλας, ηθοποιός, ακτιβίστρια και μητέρα του Κίφερ Σάδερλαντ

Η Καναδή ηθοποιός και ακτιβίστρια, Σέρλι Ντάγκλας, πέθανε την Κυριακή 5 Απριλίου, σε ηλικία 86 ετών. Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο γιος της, ηθοποιός Κίφερ Σάδερλαντ, μέσω twitter, διευκρινίζοντας ότι η μητέρα του κατέληξε εξαιτίας επιπλοκών πνευμονίας και πως ο θάνατος της δεν σχετίζεται με τον κορονοϊό.

«Η μητέρα μου ήταν μία εξαιρετική γυναίκα, που έζησε μία εξαιρετική ζωή», έγραψε ο Σάδερλαντ, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τον ρόλο του Τζακ Μπάουερ

στην τηλεοπτική σειρά 24.

«Δυστυχώς, έδινε μάχη με πολλά προβλήματα υγείας για αρκετό καιρό κι εμείς, η οικογένειά της, γνωρίζαμε ότι αυτή η ημέρα θα ερχόταν», πρόσθεσε.

pic.twitter.com/w5eZ0XoyDv

Kiefer Sutherland (@RealKiefer) April 5, 2020

Γεννημένη στις 2 Απριλίου 1934, κόρη του Τόμι Ντάγκλας, άλλοτε επικεφαλής της κυβέρνησης της επαρχίας Σασκάτσουαν (δυτικός Καναδάς), η Σέρλι Ντάγκλας έκανε σινεμά και θέατρο, στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ και συνεργάστηκε με μεγάλους σκηνοθέτες, ανάμεσά τους τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ (στη «Λολίτα») και τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ («Οι Διχασμένοι»).

Γνωστή για την ακτιβιστικη της δράση, είχε στρατευθεί σε διάφορες υποθέσεις, ανάμεσά τους αυτή του κινήματος διεκδίκησης των αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων των μειονοτήτων και του κινήματος των Μαύρων Πανθήρων στις ΗΠΑ, αλλά και το δημόσιο σύστημα υγείας του Καναδά. Όπως είχε δηλώσει δεν την ενδιέφερε εάν η δράση της θα είχε επιπτώσεις στην καριέρα της.

Το 1965 παντρεύτηκε τον επίσης Καναδό ηθοποιό Ντόναλντ Σάδερλαντ, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, την Ρέιτσελ και τον Κίφερ και στην πορεία, πήραν διαζύγιο. Είχε ακόμη ένα παιδί από προηγούμενο γάμο τον Τόμας.

Με πληροφορίες από HuffPost

Keywords
Τυχαία Θέματα