Πέθανε η Μάργκαρετ Νόλαν, κορίτσι του Τζέιμς Μποντ στον «Χρυσοδάκτυλο»

Η Μάργκαρετ Νόλαν, η Βρετανίδα ηθοποιός και μοντέλο, γνωστή από τον ρόλο της Ντινκ, το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ - Σον Κόνερι στην ταινία «Χρυσοδάκτυλος» (1964), έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 χρονών.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή με ανάρτηση στο twitter ο σκηνοθέτης Έντγκαρ Ράιτ, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί της στην καινούργια του ταινία με τίτλο «Last Night in Soho», όπου η Νόλαν είχε έναν μικρό ρόλο.

Εκτός από τον

«Goldfinger», με πιο χαρακτηριστική σκηνή εκείνη όπου ο Σον Κόνερι ανακαλύπτει την ερωμένη του νεκρή και βαμμένη ολόκληρη με χρυσό χρώμα -και βέβαια, την αφίσα και τους τίτλους της ταινίας- η Νόλαν είχε παίξει στη σειρά ταινιών «Carry On» και είχε εμφανιστεί με τους Beatles στο φιλμ «A Hard Day’s Night».

Η Μάργκαρετ Νόλαν γεννήθηκε στο Σόμερσετ της Αγγλίας το 1943 και ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, έκανε μία μικρή παύση από την οθόνη, ενώ τα τελευταία χρόνια απόλαυσε μία επιτυχημένη καριέρα ως visual artist.

It's my sad duty to report that actress and artist, the magnificent Margaret Nolan has passed away. She was the middle of Venn diagram of everything cool in the 60's; having appeared with the Beatles, been beyond iconic in Bond and been part of the Carry On cast too. 1/4 pic.twitter.com/YaEaWDmLt2

— edgarwright (@edgarwright) October 11, 2020ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Συνεχίζεται: Τον Απρίλιο του 2021 το «No Time To Die» στις αίθουσες - Νέα αναβολή για την ταινία Μποντ «No Time to Die»: Η Μπίλι Άιλις στο τραγούδι της νέας ταινίας Μποντ - Κυκλοφόρησε το βίντεο Η εμπνευσμένη από τον Τζέιμς Μποντ κατοικία του Πιρς Μπρόσναν πωλείται για 100 εκατ.
Keywords
Τυχαία Θέματα