Περί Eurogroup: Για άτακτη και χωρίς όρους υποχώρηση μιλά η Δημοκρατική Συμπαράταξη, για 4ο Μνημόνιο Τσίπρα το Ποτάμι

Επίθεση στη κυβέρνηση από κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης για τα αποτελέσματα τους Eurogroup.

Για άτακτη και χωρίς όρους υποχώρηση κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμπαράταξη, για 4ο Μνημόνιο Τσίπρα το Ποτάμι.

«Tα αποτελέσματα του σημερινού Εurogroup αποδεικνύουν ότι η δήθεν «περήφανη διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετετράπη σε άτακτη και χωρίς όρους υποχώρηση. Η έλλειψη σχεδίου και στρατηγικής , η πολύμηνη καθυστέρηση στην διαπραγμάτευση του «Μνημονίου Τσίπρα», οδήγησαν σε αύξηση του λογαριασμού στα 12,5 δισ. ευρώ για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Και συμπληρώνει: «Ακόμη και για το χρέος φαίνεται ότι οι συζητήσεις θα γίνουν σε πλαίσιο που υπολείπεται από τις προβλέψεις-αποφάσεις του Eurogroup του 2012. Η ανικανότητα της κυβέρνησης, οι τακτικισμοί, τα επικοινωνιακά κόλπα, οδηγούν σε νέες επώδυνες καταστάσεις για τους πολίτες. Καταστάσεις που εντείνουν τα αδιέξοδα και την απουσία αξιόπιστης προοπτικής για την υπέρβαση της κρίσης».

Ποτάμι: Το 4ο Μνημόνιο του κ. Τσίπρα

«Η σημερινή απόφαση του Eurogroup για πρόσθετο πακέτο μέτρων που θα ψηφιστεί τώρα και αποτελεί ουσιαστικά ένα '4ο παγωμένο Μνημόνιο', είναι άλλο ένα δείγμα της κυβερνητικής αποτυχίας", αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ποτάμι.

«Όταν είχαμε επισημάνει ότι η κυβέρνηση θα φέρει νέο πακέτο μέτρων, ο κ.Τσακαλώτος με ειδική ανακοίνωσή του είχε καταγγείλει το Ποτάμι και μας είχε καλέσει να περιμένουμε ως την Πέμπτη για να διαψευστούμε. Σήμερα είναι Παρασκευή. Το Ποτάμι επιβεβαιώνεται κι αυτός που διαψεύδεται για άλλη μια φορά είναι ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ, που τάζει - τάζει - τάζει και μετά λέει πληρώστε - πληρώστε - πληρώστε. Όσο για το που θα βρεθούν τα 3,6 δισ. ευρώ; "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ είναι γεμάτη ιδέες" λέει ο κ. Τσακαλώτος. Ακριβώς αυτό φοβόμαστε: τις ιδέες των συνεταίρων», υπογραμμίζει το Ποτάμι.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα