«Πεπεισμένος» για εξεύρεση συμφωνίας ο Πιερ Μοσκοβισί

Πεπεισμένος για τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης στο ελληνικό ζήτημα δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρούμε μια συμφωνία», δήλωσε ο Μοσκοβισί στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter μετά τη σύνοδο κορυφής τη Δευτέρα. Ο Ευρωπαίος επίτροπος πρόσθεσε, ωστόσο, ότι μένει «δουλειά να γίνει σε δύο ζητήματα», αναφέροντας το θέμα του ΦΠΑ
και αυτό της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.

Νέα ραντεβού την Τετάρτη και την Πέμπτη σε ένα έκτακτο Eurogroup και στην προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής διαδοχικά, έδωσαν Ελλάδα, θεσμοί και εταίροι. Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, εμφανίστηκε πάντως συγκρατημένα θετική για τις προτάσεις που παρουσίασε η ελληνική πλευρά και δήλωσε «Όλοι λέμε ότι θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Υπάρχει πρόοδος αλλά είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. Ο χρόνος πιέζει. Πρέπει να δουλέψουμε συγκροτημένα».

Ο δε πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ χαρακτήρισε ως «μείζον βήμα από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης και προς την σωστή κατεύθυνση, τη νέα πρόταση που κατέθεσε» και δήλωσε αισιόδοξος πως στο Eurogroup της Τετάρτης θα υπάρχει θετική εξέλιξη ώστε την Πέμπτη στη Σύνοδο να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα