Μικροένταση στον Πειραιά: Πρόσφυγες αρνούνται να επιβιβαστούν στα πούλμαν

Μικροένταση έχει ξεσπάσει στον Πειραιά και συγκεκριμένα στην πύλη Ε3, καθώς πρόσφυγες αρνούνται να επιβιβαστούν στα λεωφορεία και να μεταβούν στα κέντρα οργανωμένης φιλοξενίας, ενώ ορισμένες από τις σκηνές που εκτυλίσσονται είναι πρωτοφανής.

Αρχικά μετέβησαν στο σημείο τρεις γγ υπουργείων (Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασιλείου Παπαδόπουλου, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτου Φιλιππάκου, και Εθνικής Άμυνας, Γιάννη
Ταφύλη) οι οποίοι ενημέρωσαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ότι θα πρέπει να μπουν στα πούλμαν και να αποχωρήσουν. Στόχος ήταν να πειστούν ώστε να επιβιβαστούν σε πούλμαν και να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας. Μάλιστα ζήτησαν από τους δημοσιογράφους που βρισκόταν στο σημείο να αποχωρήσουν κάτι που προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις.

Οι πρόσφυγες ωστόσο αντέδρασαν. Κάποιοι βγήκαν μπροστά και άρχισαν να ζητούν από τους συγκεντρωμένους να προχωρήσουν σε καθιστική διαμαρτυρία. Κάποιοι μάλιστα άρχισαν να ξαπλώνουν στο έδαφος ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, διαμαρτυρόμενοι έντονα προς τις δυνάμεις του λιμενικού που βρισκόταν στο σημείο.

Στο σημείο επικράτησε μικροένταση, ειδικά όταν όταν ένας πρόσφυγας κρατώντας στα χέρια του ένα μικρό μωρό το οποίο δεν ήταν παραπάνω από λίγων μηνών άρχισε να κινείται απειλητικά προς το μέρος ενός άλλου άνδρα.

Ένας άλλος πρόσφυγας τράβηξε μια σκηνή και ζητούσε από τα παιδιά που ήταν εκεί να επιβιβαστούν, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους.

Τα πούλμαν εξακολουθούν να παραμένουν στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ, αλλά κανένας μετανάστης και πρόσφυγας δεν έχει επιβιβασθεί σε αυτά, μέχρι στιγμής.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα