Παξοί: Καταδικάστηκε καθηγητής για ασέλγεια σε ανήλικες μαθήτριες

Φωτογραφία αρχείου

Καταδικάστηκε από το μονομελές πλημμελειοδικείο Κέρκυρας ο 51ρονος καθηγητής που κατηγορούνταν για ασέλγεια σε βάρος 2 ανηλίκων μαθητριών.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει τις αρχές το 2018 και τότε τα κορίτσια φοιτούσαν στο σχολείο και ήταν 13 ετών και 16 αντίστοιχα. Κρίθηκε ένοχος και για τις πράξεις που του αποδόθηκαν και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών.

Η δικηγόρος των κοριτσιών μετά την απόφαση εξέφρασε την ικανοποίησή της.

«Ας μάθουμε να ακούμε»

Ένα εκ των θυμάτων του δήλωσε: «Επτά χρόνια σιωπής, φόβου, αναμονής. Επτά χρόνια με ένα βάρος που καμία και κανείς δεν θα έπρεπε να κουβαλά. Την Τρίτη 29 Απριλίου, η Δικαιοσύνη μίλησε και επιβεβαίωσε αυτό που εμείς ξέραμε από την πρώτη στιγμή: ο καθηγητής φυσικής αγωγής στο σχολείο των Παξών κρίθηκε ένοχος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Για τα παιδιά που ένιωσαν να παραβιάζονται στο πιο ιερό περιβάλλον – το σχολείο τους. Για τις μαθήτριες που κουβάλησαν τη ντροπή, την ενοχή, τον φόβο. Για τη σιωπή που έγινε βάρος και για το θάρρος που τελικά βρήκε φωνή.

Η απόφαση αυτή δεν μπορεί να σβήσει όσα συνέβησαν. Μπορεί όμως να ανοίξει δρόμο. Να γίνει φως για άλλα παιδιά. Για άλλα θύματα.

Και για την κοινωνία – που τόσο συχνά αμφιβάλλει. Που κλείνει τα μάτια, που ζητά «αποδείξεις» πριν πιστέψει. Που κοιτά τον θύτη και λέει «ήταν σεβαστός». Που ρωτά τα παιδιά: «είσαι σίγουρη;» αντί να τα αγκαλιάσει.

Η σιωπή δεν είναι προστασία. Είναι συγκάλυψη.

Ας μάθουμε να ακούμε».

Πηγή: corfutvnews.gr

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΤηλεοπτικό παρασκήνιο: Αποκαλύψεις, διαψεύσεις και εκπλήξειςΗράκλειο: Αγγελία βάζει τα γυαλιά σε ιδιοκτήτες ακινήτων - «Ενοικιάζεται μόνο σε φιλόζωους»Σοκ με 17χρονο Πολωνό τουρίστα: Ηρθε στην Ελλάδα για διακοπές 1 εβδομάδα μετά από βάρβαρη δολοφονία
Keywords
Τυχαία Θέματα