Παρέμβαση Κίνας σε Ιαπωνία μετά την απόφαση για τη λειτουργία στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στην Οκινάουα

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε σήμερα την Ιαπωνία να λάβει σοβαρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια των γειτονικών χωρών και να ενεργεί συνετά στον στρατιωτικό τομέα και τον τομέα ασφάλειας. Aφορμή η έγκριση από ανώτατο δικαστήριο της χώρας της απόφασης της ιαπωνικής κυβέρνησης για τη λειτουργία αμερικανικής βάσης στην Οκινάουα.

Οι δηλώσεις του εκπρόσωπου, Λου Κανγκ, έγιναν μετά τη χθεσινή συγκέντρωση περίπου 23.000 ατόμων στο Τόκιο για να διαμαρτυρηθούν εναντίον
των νόμων για την ασφάλεια που ψήφισε το ιαπωνικό Κοινοβούλιο πριν από ένα έτος, που σηματοδοτούν την απομάκρυνση της χώρας από τη μεταπολεμική αποστρατιωτικοποίησή της.

Ο Λου δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι οι φωνές των Ιαπώνων και το μήνυμά τους για τη φιλειρηνικότητα είναι δικαιολογημένες και κατανοητές. Θύματα του επιθετικού πολέμου της Ιαπωνίας τον περασμένο αιώνα δεν ήταν μόνο οι κάτοικοι των χωρών, στις οποίες εισέβαλε τη Ιαπωνία, αλλά και πολλοί αθώοι Ιάπωνες, σημείωσε ο Λου.

Ο εκπρόσωπος κάλεσε ακόμη την Ιαπωνία να διδαχθεί από το παρελθόν, να ακούσει τις φωνές της δικαιοσύνης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και να εμμείνει στον δρόμο της ειρηνικής ανάπτυξης.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα