Παραιτείται ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας μετά από κατηγορίες για δωροδοκία

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Akira Amari, πρόκειται να παραιτηθεί μετά από κατηγορίες εναντίον του για δωροδοκία, μεταδίδει ο Guardian.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα προκαλέσει πλήγμα στις προσπάθειες του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Shinzo Abe, να βγάλει την οικονομία από το οικονομικό τέλμα στο οποίο έχει μπει. Ο Amari διαδραμάτιζε μάλιστα κεντρικό ρόλο στο οικονομικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού με το όνομα «Abenomics». Από το 2012 ο Abe
είχε θέσει σε εφαρμογή το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο βασίζεται στη ποσοτική χαλάρωση και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο 66χρονος Amari δήλωσε ότι θα παραιτηθεί μετά από κατηγορίες που δέχτηκε ότι δωροδοκήθηκε από -άγνωστο μέχρι στιγμής- στέλεχος κατασκευαστικής εταιρείας. Σύμφωνα με τον Guardian, το ποσό που έλαβε ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια yen (92 χιλιάδες ευρώ). Ο ίδιος ο υπουργός αρνείται τις κατηγορίες, όμως, εξαιτίας των πολιτικών συνθηκών, ανακοίνωσε ότι αναγκάζεται να παραιτηθεί. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι με την απόσυρσή του η κυβέρνηση θα μπορεί να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, χωρίς να πρέπει ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες.

«Η Ιαπωνία επιτέλους βγαίνει από τον αποπληθωρισμό... πρέπει να περάσουμε νόμους μέσω του Κοινοβουλίου για να νικήσουμε τον αποπληθωρισμό και να χτίσουμε μια δυνατή οικονομία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», δήλωσε ο υπουργός με δάκρυα στα μάτια κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα