Παραιτείται ο Γερμανός διευθυντής του μουσείου V&A στο Λονδίνο λόγω Brexit

Ο Γερμανός διευθυντής του μουσείου Βικτόρια και Άλμπερτ (V&A) στο Λονδίνο αναμένεται να παραιτηθεί φέτος το φθινόπωρο. Ο 61χρονος Martin Roth είχε εκφράσει την αντίθεσή του στο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος στο παρελθόν και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σχεδιάζει να παραιτηθεί λόγω Brexit.

Το Σαββατοκύριακο ο ίδιος ο Roth είχε εξηγήσει στη γερμανική DW ότι ένιωθε ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ έμοιαζε με
προσωπική του αποτυχία, ενώ αποκάλυψε ότι επιθυμούσε να αφιερώσει τον χρόνο του σε διάφορα διεθνή πολιτιστικά δρώμενα στο Βερολίνο και το Βανκούβερ. Πρόσθεσε ακόμα ότι ένα από τα πράγματα που τον είχε αναστατώσει δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά και η «πολεμική ρητορική» τις ημέρες πριν την διεξαγωγή του.

Ο Roth διευθύνει το μουσείο τέχνης και σχεδίου V&A στο κεντρικό Λονδίνο εδώ και πέντε χρόνια, τα οποία κατά τον ίδιο ήταν γεμάτα νέες επιτυχίες και συνεργασίες εντός και εκτός Ηνωμένου Βασιλείου:

«Το πρόσφατο βραβείο μας ως Art Fund μουσείο της χρονιάς δίνει την τέλεια ευκαιρία να κλείσω την αποστολή μου στο Λονδίνο και να αφήσω την θέση μου σε έναν νέο διευθυντή που θα οδηγήσει το V&A στη νέα του πορεία», εξήγησε.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο Roth ήταν ο πρώτος ξένος διευθυντής του μουσείου. Ο ίδιος έχει κατά καιρούς εκφράσει τις φιλοευρωπαϊκές του απόψεις, αποκαλώντας τον εαυτό του Ευρωπαίο και όχι Γερμανό.

«Εάν είσαι Γερμανός και έχεις γεννηθεί το 1955, δεν είσαι περήφανος να λες ότι είσαι Γερμανός», είχε εξηγήσει.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα