ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 2-1

Χάρη σε γκολ των Μακ και Τζαβέλλα ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Πανιωνίου στην Τούμπα και πήρε τη νίκη με 2-1, "σκαρφαλώνοντας" στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Τρομερό γκολ για τους "κυανέρυθρους" ο Οικονόμου.

Η εικόνα του αγώνα

Με 4-4-1-1 και έμφαση κυρίως στην άμυνα παρέταξε τον Πανιώνιο στην Τούμπα ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Αντίθετα, ο Ιγκόρ Τούντορ προτίμησε το 3-5-2 για τον ΠΑΟΚ
με τους Μακ και Αθανασιάδη στην επίθεση και τον Πέλκα πίσω τους. Η οδηγία του Κροάτη ήταν να πηγαίνει η μπάλα στα δεξιά εκεί όπου βρισκόταν ο φορμαρισμένος Ροντρίγκες και δικαιώθηκε μόλις στο 11ο λεπτό. Ο Ολλανδός εξτρέμ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Μακ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Διούδη για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, με τον Πανιώνιο να περιμένει και να προσπαθεί να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Κάποια μακρινά σουτ των παικτών του Ουζουνίδη δεν ανησύχησαν τον Γλύκο με τον ΠΑΟΚ να κρατάει το υπέρ του σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου σχετικά εύκολα. Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου όμως ο Οικονόμου "σόκαρε" τους γηπεδούχους. Ο αμυντικός του Πανιωνίου εκτέλεσε αριστοτεχνικά ένα φάουλ έξω από την περιοχή του Δικεφάλου, άφησε άγαλμα τον Γλύκο και έγραψε το 1-1.

Μετά το γκολ οι "κυανέρυθροι" οπισθοχώρησαν, δίνοντας αρκετά μέτρα στον ΠΑΟΚ. Το ματς περιορίστηκε ουσιαστικά στο μισό γήπεδο, με τον Δικέφαλο να πιέζει και τον Πανιώνιο να κρατάει με νύχια και με δόντια την ισοπαλία. Σε μια αντεπίθεση ωστόσο, λίγο έλειψε να πετύχει γκολ η ομάδα του Ουζουνίδη, όμως το σουτ του Ανσαριφάρντ κόντραρε κι άλλαξε πορεία. Τελικά η "λύτρωση" για τους γηπεδούχους ήρθε στο 79'. Ο Κωνσταντινίδης σέντραρε στην περιοχή και ο Τζαβέλλας που είχε προωθηθεί έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ουζουνίδης πέρασε τον Βιγιάλμπα στη θέση του Κόρμπου σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του στα τελευταία λεπτά, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι μάλιστα θα μπορούσαν να γράψουν και το 3-1 με ένα σουτ του Μακ στο 90', όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Τελικά το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Δικέφαλο να "σκαρφαλώνει" στην τρίτη θέση της Super League.

MVP

Πηγή κινδύνων για την άμυνα του Πανιωνίου αποτελούσε συνεχώς ο Μακ. Ο Σλοβένος επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός, ενώ άνοιξε και το σκορ στην Τούμπα.

Αδύναμος Κρίκος

Είχε προβλήματα ο Βίτορ στην άμυνα. Ο Ανσαριφάρντ τον παίδεψε αρκετά.

Σχόλιο

Μεγάλη νίκη αυτή κόντρα στον Πανιώνιο για τον ΠΑΟΚ. Τόσο από βαθμολογικής, όσο και από ψυχολογικής άποψης. Οι "κυανέρυθροι" αποτελούν μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, έβγαλαν την... ψυχή στον Δικέφαλο, ωστόσο οι παίκτες του Τούντορ έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Σε συνδυασμό με τη νίκη στο Κύπελλο κόντρα στα Χανιά (6-2) ο ΠΑΟΚ μετρά τρεις συνεχόμενες νίκες. Από την άλλη, η ομάδα του Ουζουνίδη εμφανίστηκε όπως μας έχει συνηθίσει φέτος. Μαχητική, με πολλά τρεξίματα, ωστόσο έφυγε από την Τούμπα με άδειες αποσκευές.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Βίτορ (61' Κωνσταντινίδης), Γκολάσα (46' Κάτσε), Τζιόλης, Λέοβατς, Ροντρίγκες, Μακ, Πέλκας (56' Σάμπο), Αθανασιάδης

Πανιώνιος: Διούδης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Αργυρόπουλος, Μασούρας (75' Καθάριος), Μπουμάλ, Σιώπης, Κόρμπος (83' Βιγιάλμπα), Καραμάνος (55' Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ

Πηγή: contra.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα