Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Ρομπέρτα Μετσόλα:Ταξίδι «αστραπή» στο Ισραήλ

11 Οκτωβρίου 2023 Η Ρομπέρτα Μετσόλα και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε εκδήλωση για τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς μπροστά στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στο Ισραήλ μεταβαίνουν σήμερα το πρωί η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα και η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιν ”για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της Χαμάς και να συναντηθούν με την ισραηλινή ηγεσία”, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

On Friday, @Europarl_EN President @RobertaMetsola and @EU_Commission President @vonderleyen will visit #Israel to express solidarity with the victims of the Hamas terrorist attacks, and meet with Israeli leadership.

The visit programme will be announced later.

European Parliament (@Europarl_EN) October 12, 2023

Οι λεπτομέρειες του μονοήμερου ταξιδιού που πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση της Κνεσέτ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ωστόσο η πρόεδρος του Κοινοβουλίου αναμένεται να εκφράσει την αλληλεγγύη του στα θύματα και να καλέσει τη Χαμάς να απελευθερώσει όσους έχουν απαχθεί, άλλωστε προ ημερών είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με συγγενείς των απαχθέντων και υποσχέθηκε ότι η ΕΕ θα κάνει ότι μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση.  

Επιπλέον, αναμένεται πως θα τονίσει την ανάγκη να δημιουργηθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι και να διασφαλιστούν κρίσιμες υποδομές στη Γάζα, καθώς το Ισραήλ ετοιμάζει την απάντησή του στις επιθέσεις.

Η επίσκεψη των Ευρωπαίων αξιωματούχων γίνεται την ώρα που το Ισραήλ βομβαρδίζει ανηλεώς τη Γάζα και ζήτησε την απομάκρυνση 1,1εκατ. ατόμων από την περιοχή μέσα σε 24 ώρες,προκαλώντας ανησυχία και φόβους για επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή με αρκετές δυτικές κυβερνήσεις να παροτρύνουν το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση στη στρατιωτική του εκστρατεία κατά της Χαμάς στη Γάζα, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο. 

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ μετά το Ισραήλ αναμένεται να την Ιορδανία, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο, σε μια προσπαθεί να περιορίσει τη σύγκρουση.

Σημειώνεται ότι από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση της Χαμάς και στην στρατιωτική απάντηση από μέρους του Ισραήλ τουλάχιστον 2.700 άνθρωποι, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι, έχουν χάσει τη ζωή τους.

Related...Αγωνία για τους απαχθέντες από τη Χαμάς - Η HuffPost μιλά με συγγενείς των ομήρωνLive: Απομάκρυνση 1,1εκατ. ατόμων από την Γάζα σε 24 ώρες ζητά το Ισραήλ - ΟΗΕ:"Είναι αδύνατον"
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ούρσουλα, Λάιεν - Ρομπέρτα Μετσόλα Ταξίδι, Ισραήλ,oursoula, laien - roberta metsola taxidi, israil