Ουκρανική εισβολή στο έδαφός της λέει πως απέκρουσε η Ρωσία

Ουκρανικά drones μακράς εμβέλειας χτύπησαν εγκαταστάσεις βαθιά στη Ρωσία την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ χερσαία επίθεση στο ρωσικό έδαφος από Ρώσους αντικαθεστωτικούς που εδρεύουν στο Κρεμλίνο προκάλεσε αναταραχή στις περιοχές στα σύνορα λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας.

Probably Siberian Battalion T-64BV (?) (with Ukrainian marking) hit

a mine and was abandonned at the Nekhoteevka Checkpoint (Belgorod/Kharkiv Border)
Still on Ukrainian side, likely ran on Ukrainian mines.

50.335933, 36.282905https://t.co/PNmmS8btFi@GeoConfirmed@UAControlMappic.twitter.com/8SQzyo5qSC

— PJ "giK" (@giK1893) March 12, 2024

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε πως οι δυνάμεις άμυνας και ασφαλείας της Μόσχας σκότωσαν 234 μαχητές αποκρούοντας την εισβολή. Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο απέδωσε την επίθεση στο «καθεστώς του Κιέβου» και σε «τρομοκρατικούς σχηματισμούς της Ουκρανίας», υποστηρίζοντας πως οι ρωσικές ένοπλες και συνοριακές δυνάμεις ήταν σε θέση να σταματήσουν τους επιτιθέμενους και να αποτρέψουν μια διασυνοριακή επιδρομή. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι οι επιτιθέμενοι έχασαν επτά άρματα μάχης και πέντε τεθωρακισμένα οχήματα.

A tank of the Russian Volunteer Corps breaks through the defense of the Russian border. The video was published in the telegram channel of the Russian Volunteer Corps. pic.twitter.com/md1gWBMjIw

— NEXTA (@nexta_tv) March 12, 2024

Οι αρχικές αναφορές την Τρίτη ήταν ασαφείς ως προς το τι συνέβαινε ακριβώς στο Κουρσκ και στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας. Στρατιώτες για τους οποίους αξιωματούχοι του Κιέβου είπαν πως ήταν Ρώσοι εθελοντές που μάχονταν για την Ουκρανία υποστήριξαν ότι πέρασαν τα σύνορα. Η Λεγεώνα Ελευθερίας της Ρωσίας, το Σώμα Ρώσων Εθελοντών και το Σιβηρικό Τάγμα έβγαλαν ανακοινώσεις και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποστήριζαν ότι τους έδειχναν σε ρωσικά εδάφη. Όπως είπαν, ήθελαν μια Ρωσία «ελεύθερη από τη δικτατορία του Πούτιν».

⚡️The Siberian Battalion shows the battle on the territory of the

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουκρανική, Ρωσία,oukraniki, rosia