Ουκρανία: Ορθώς αντιδρά η Ρωσία;

Θα αφήσει η Ρωσία το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ να ελέγχουν την Ουκρανία; Σαφώς και όχι. Κάτι τέτοιο θα ήταν ”αυτοκτονία”. Θα ήταν σαν ν′ άφηναν οι ΗΠΑ, Σοβιετικές ή Ρώσικες βάσεις σε Κούβα- Καραϊβική. Θα άφηναν; όχι βέβαια.

Μην ξεχνάμε την επί 13 ημέρες ένταση μεταξύ Σοβιετικών

και ΗΠΑ (1962, επί Κένεντι) που έληξε όταν σταμάτησε η εγκατάσταση Σοβιετικών πυραύλων στην Κούβα, ενώ οι ήδη εγκατεστημένοι επέστρεψαν στη Σοβιετική Ένωση. Σε αντάλλαγμα, ο Κένεντι δεσμεύτηκε πως οι Η.Π.Α. δεν θα εισέβαλαν στην Κούβα, ενώ παράλληλα, αποδέχθηκε μυστικά την απομάκρυνση των αμερικανικών πυραύλων που βρίσκονταν σε τουρκικό έδαφος, στη γαστέρα της ΕΣΣΔ.

Από την άλλη, αν η Ρωσία κάνει εισβολή στην Ουκρανία, το επόμενο διάστημα, θα βρουν ευκαιρία ΗΠΑ - ΝΑΤΟ να την κατηγορήσουν ”σύμφωνα με το αλά καρτ” ερμηνευόμενο διεθνές δίκαιο και η Ρωσία θα βρεθεί απολογούμενη στη διεθνή Κοινότητα, κάτι που δεν θέλει.

Ο Πρόεδρος Πούτιν, δεν πέφτει εύκολα στην παγίδα που του στήνουν, δίνοντάς τους άλλοθι να επέμβουν ως ”σωτήρες” στην Ουκρανία. Το ότι επιδεικνύει τη δύναμη του και τους δηλώνει ”μην τολμήστε”, δηλαδή τον ”φόβο μου να’χετε” αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο για να κερδίσεις.Το να σε φοβούνται οι αντίπαλοι είναι βασικό.

Άραγε θα τους άφηνε η Ρωσία να ”αλωνίζουν” στην Ουκρανία, χωρίς να κάνει επίδειξη δύναμης;

Από την άλλη μοιάζει με αντιπερισπασμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, για να αποσπαστεί η προσοχή της από το Καζακστάν και την Κεντρική Τουρκομανική Ασία (ο Ερντογάν θύμισε στους λαούς αυτούς την πολιτιστική τους συγγένεια και όχι τυχαία).

Η κυκλωτική κίνηση κατά Ρωσίας - Κίνας (μυστικά ή φανερά - και με την A.UK.US), εφόσον γίνεται αντιληπτή από απλούς διεθνείς σχολιαστές , αντιλαμβάνεστε πόσο έχει αναλυθεί και προνοηθεί από τους Ρώσους.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΡωσσία: Η εντυπωσιακή επάνοδοςΠούτιν σε Μακρόν: Η Ρωσία δεν θα ξεκινήσει πόλεμο στην ΟυκρανίαΟι ΗΠΑ θα αυξήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην ανατολική Ευρώπη
Keywords
Τυχαία Θέματα