Ουκρανία: Απόπειρα δολοφονίας συμβούλου του Προέδρου Ζελένσκι

Μπαράζ πυροβολισμών από αυτόματο όπλο δέχτηκε το αμάξι στο οποίο επέβαινε ο Σέρχι Σεφίρ, πρώτος βοηθός και σύμβουλος του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ουκρανική αστυνομία άγνωστος άνοιξε πυρ κατά του αυτοκινήτου του Σεφίρ με αποτέλεσμα ο οδηγός του να τραυματιστεί σοβαρά. Ο σύμβουλος του Προέδρου επέζησε αλώβητος από την επίθεση κοντά στο χωριό Lesnyky, λίγο έξω από το Κίεβο. Ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας έκανε λόγο για απόπειρα δολοφονίας ενώ ο Πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι ενδέχεται να ήταν ένα ”μήνυμα” που προοριζόταν

για τον ίδιο.

Ο εισαγγελέας είπε ότι το αυτοκίνητο δέχτηκε 18 σφαίρες και ότι υπήρχαν πολλές οπές από τις σφαίρες στην πλευρά του οδηγού.

Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ερευνά ποινικά την υπόθεση ως ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο Ζελένσκι ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει προς το παρόν ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση, η οποία συγκλόνισε την πολιτική ελίτ της χώρας.

«Δεν ξέρω ακόμη ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση», είπε ο Zελένσκι. «Το να μου στέλνεις ένα μήνυμα πυροβολώντας ένα φίλο μου είναι αδυναμία».

″Δεν έχω διεξάγει υποθέσεις που θα προκαλούσαν επιθετικότητα. Νομίζω ότι πρόκειται για εκφοβισμό”, δήλωσε ο Σεφίρ σε κοινή ενημέρωση με την αστυνομία και τον υπουργό Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι.

Ο Zελένσκι ανέλαβε την εξουσία με την υπόσχεση να αντιμετωπίσει τους ολιγάρχες της χώρας και να καταπολεμήσει τη διαφθορά. Ο Mιχαϊλο Ποντόλιακ, ένας από τους συμβούλους του Προέδρου, είπε ότι η απόπειρα δολοφονίας μπορεί να είναι προϊόν της εκστρατείας εναντίον των ολιγαρχών.

Πηγή: Reuters

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΕυρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Η Ρωσία "υπεύθυνη" για τη δολοφονία του ΛιτβινένκοΚατηγορίες και σε τρίτο Ρώσο για την υπόθεση δηλητηρίασης του διπλού πράκτορα ΣκριπάλΤο διεθνές σύστημα στη μετά – NATO εποχή και ο ρόλος της Ελλάδας
Keywords
Τυχαία Θέματα