«Ουδέν σχόλιον» από το Βερολίνο για το έγγραφο του ΔΝΤ. «Στόχος η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη»

Το θέμα της προόδου των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης απέφυγε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, επαναλαμβάνοντας τις εκτιμήσεις του Eurogroup που εκφράστηκαν πριν από μια εβδομάδα, ότι υπήρξε πρόοδος, αλλά ότι θα πρέπει να γίνει ακόμα δουλειά για την επίλυση ανοικτών ζητημάτων.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, όσον αφορά σε δήλωση του αντικαγκελάριου και προέδρου των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για την αναγκαιότητα παροχής ενός τρίτου πακέτου προς την Ελλάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι στόχος ολόκληρης της γερμανικής κυβέρνησης είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Για την επίτευξη αυτού του στόχου υπήρξαν ήδη δύο πακέτα βοήθειας και αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος πακέτου.

Κανένα σχόλιο δεν έγινε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με το έγγραφο του ΔΝΤ που είδε το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο και κάνει λόγο για κίνδυνο πτώχευσης της Ελλάδος άμεσα, εντός του επόμενου διαστήματος. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Φρεντερίκε φον Τίζενχαουζεν, ερωτηθείσα ακόμη αναφορικά με επαφές του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με την πρόεδρο του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ το τελευταίο διάστημα, δήλωσε άγνοια.

Αντίθετα για «τακτική και εμπιστευτική» επικοινωνία ανάμεσα στην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μη αποκλείοντας ότι κατά την συνάντηση των ηγετών της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Ρίγα οι δύο πολιτικοί πιθανώς να έχουν μάλιστα και κατ' ιδίαν συνάντηση.

Bundesbank: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις για να αποφύγει τη χρεοκοπία

Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να τηρήσει τις προηγούμενες δεσμεύσεις και να παρουσιάσει προτάσεις μεταρρυθμίσεων για να βοηθήσει στην αποφυγή μιας χρεοκοπίας, προειδοποίησε η γερμανική κεντρική τράπεζα, Bundesbank, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σε μηνιαία αναφορά της, η οποία έχει συνταχθεί από οικονομολόγους και αξιωματούχους της τράπεζας, η Bundesbank χρησιμοποίησε ασυνήθιστα άμεση γλώσσα για να περιγράψει αυτό που χαρακτήρισε ως κατάσταση στην Ελλάδα που αποτελεί λόγο προβληματισμού.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα