Όσοι βλέπουν πορνό πάνε συχνότερα στην εκκλησία

Οι άνθρωποι που παρακολουθούν πορνό περισσότερες από μια φορά την εβδομάδα μπορεί να ενισχύσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις περισσότερο από εκείνους που βλέπουν περιστασιακά "ροζ" βίντεο, αναφέρει νέα έρευνα.

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τουλάχιστον έναν άνθρωπο που παρακολουθεί ταινίες πορνό με... "θρησκευτική ευλάβεια".

Μια καινούργια μελέτη, αποκαλύπτει τη σύνδεση που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στο πορνό και τη θρησκεία, καθώς όσοι παρακολουθούν τέτοιου είδους έργα συστηματικά, είναι, σύμφωνα με τη μελέτη, πιο θρησκευόμενοι από αυτούς που βλέπουν περιστασιακά "ροζ" βίντεο.

Ο Samuel Perry ανέλυσε δεδομένα 1.300 Αμερικανών σε μια περίοδο έξι ετών για να καταλάβει αν και κατά πόσο υπάρχει σύνδεση μεταξύ θρησκείας και πορνό. "Αυτοί που παρακολουθούν πορνό συχνά, προσεύχονται και πηγαίνουν στην εκκλησία, εξίσου πιο συχνά από τους υπόλοιπους", δηλώνει ο Perry στον Βρετανικό Independent.

"Πιο συγκεκριμένα, αυτοί που παρακολουθούσαν πορνό το 2006 σε εβδομαδιαία βάση τουλάχιστον, πήγαιναν πιο συχνά στην εκκλησία μετά από μια εξαετία", ισχυρίζεται ο καθηγητής, στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research.

Οι θρησκευόμενοι Αμερικανοί, έρχονται σε εσωτερική κόντρα όταν πρέπει να απορρίψουν είτε το πορνό, είτε τη σεξουαλική ηθική της θρησκείας τους. Γι' αυτό και η μεγαλύτερη συχνότητα παρακολούθησης πορνό προϋποθέτει και μεγαλύτερη απεμπλοκή από τα σεξουαλικά στερεότυπα των θρησκειών και τα ταμπού, κάτι που τους οδηγεί ταυτόχρονα και σε μεγαλύτερη βεβαιότητα για την πίστη τους.

Ο Perry δεν αποκλείει, πως σε μεγάλο βαθμό, όλο αυτό μπορεί και να συμβαίνει λόγω τύψεων. Κάποιοι στρέφονται στη θρησκεία για να δείξουν μετάνοια για το "παραστράτημα".

Παλαιότερη έρευνα είχε δείξει ότι οι θρησκευόμενοι παρακολουθούν λιγότερο πορνό.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα