Ορισμένοι αδυνατούν να εγκαταλείψουν την μικροπολιτική, απαντά η Γεροβασίλη στην κριτική για το μεταναστευτικό

«Ορισμένες πολιτικές δυνάμεις αδυνατούν να εγκαταλείψουν την μικροπολιτική, τον λαϊκισμό και το προκλητικό ψέμα, ακόμα και μπροστά σε ένα φαινόμενο με εξαιρετικά σοβαρές ανθρωπιστικές και κοινωνικές διαστάσεις, όπως είναι το τεράστιο κύμα προσφύγων που μετακινούνται, και μέσω στης χώρας μας, προς την Ευρώπη» δήλωσε η κυβερνητικοί εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως η κοινωνία, αν και πληγωμένη από πέντε χρόνια καταστροφικής κρίσης, αποδεικνύεται πολύ πιο ώριμη από αυτούς.

«Τις καλούμε έστω και τώρα να συμβάλλουν με τις δικές
τους προτάσεις και δράσεις, και να βοηθήσουν στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος, αντί να χρησιμοποιούν το ζήτημα ως εργαλείο φτηνής αντιπολίτευσης».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης κατηγόρησε την κυβέρνηση για εκκωφαντική ανεπάρκεια στο θέμα της μετανάστευσης κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της κ. Κώστας Καραγκούνης.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εκκωφαντική απραξία στο μεταναστευτικό.

Το Ποτάμι με ανακοινώσή του έκανε λόγο για δημιουργική ασάφεια και επεσήμανε πως οι σκηνές δεν λύνουν το πρόβλημα.

Και το ΚΚΕ τοποθετήθηκε επί του θέματος και επέρριψε τεράστες ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ λέγοντας πως το πρόβλημα των προσφύγων και των μεταναστών δεν αντιμετωπίζεται απ’ τη στιγμή που και η σημερινή κυβέρνηση παραμένει πιστή στο ευρωενωσιακό θεσμικό.

Λίγο πριν την αντίδραση της κ. Γεροβασίλη υπήρξε αντίδραση από τους ΑΝΕΛ δια μέσου της εκπροσώπου της κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη η οποία σχολίασε πως το πρόβλημα του ολοένα διογκούμενου κύματος προσφύγων και παράνομων μεταναστών είναι πολυσύνθετο και με πολλές παραμέτρους και δεν προσφέρεται για φτηνούς εντυπωσιασμούς της στιγμής,.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είπε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που υπερβαίνει την Ελλάδα, και υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα πρόβλημα διεθνές και ευρωπαϊκό.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου επεξεργάστηκε έναν άμεσο επιχειρησιακό σχεδιασμό.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα