Ώρα συνεδρίου για τη ΝΔ: Η ημερομηνία και οι αλλαγές που θέλει ο Κυριάκος

Την ώρα που ο Κυριάκος μετέβαινε στην Ηρωδου του Αττικού για να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τρία χιλιόμετρα πιο μακριά, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρου, η νέα επιτελική ομάδα του κόμματος αναζητούσε στο ημερολόγιο
την πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής του τακτικού Συνεδρίου και καθόριζε τους στόχους της νέας ηγεσίας.

Με αιχμή την πλήρη αλλαγή τόσο σε επίπεδο δομής όσο και λειτουργίας του κόμματος τα στελέχη - έχοντας μπροστά τους και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη - άνοιγαν μια σειρά ζητημάτων που θα αποτελέσουν και την αιχμή των καταστατικών αλλαγών που θα προωθηθούν και θα τεθούν προς έγκριση από τους συνέδρους.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για την πρόθεση του νέου προέδρου του κόμματος για εκ βάθρων αλλαγές σε συγκεκριμένα άρθρα του καταστατικού που - όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του - θα αναθεωρήσουν και την καθημερινή λειτουργία του κόμματος όπως γνωρίζαμε έως σήμερα, ενώ ήδη όσοι συμμετείχαν στην σύσκεψη «κύκλωσαν« πάνω στο ημερολόγιο το τριήμερο 15 έως 17 Απριλίου, ως την πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Για την ώρα πάντως, η ηγετική ομάδα δεν φαίνεται διατεθειμένη να ανοίξει ιδεολογικά ζητήματα, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν θα «πειραχτούν» σύμβολα, λογότυπα και συνθήματα, ενώ ζητούμενο παραμένει ακόμα και το θέμα της μετεγκατάστασης του κόμματος από την «ακριβή» λεωφόρο Συγγρού σε μικρότερα και σαφώς πιο οικονομικά γραφεία, θέμα για το οποίο έχει δεσμευθεί ο ίδιος ο κ.Μητσοτακης.

Με την οριστικοποίηση της ημερομηνίας του Συνεδρίου θα καθορισθούν και οι ημερομηνίες για την διεξαγωγή του προσυνεδριακού διαλόγου ανά την επικράτεια, αλλά και οι ηλεκτρονικές διαδικασίες εγγραφής μελών, που θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν λόγο τόσο στις καταστατικές αλλαγές που προωθούνται όσο και στην σχετική συζήτηση που προφανώς θα προκληθεί, για την φυσιογνωμία, το στίγμα και τα πολιτικά ανοίγματα του κόμματος.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα