Όπλα ολόκληρου... στρατού στην κατοχή κυκλώματος

Περισσότερα από 150 όπλα βρέθηκαν στην κατοχή του ίσως μεγαλύτερου κυκλώματος εμπόρων όπλων της χώρας, σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που βρισκόταν χθες για όλη την ημέρα σε εξέλιξη σε Κόρινθο, Αχαΐα, Ηλεία και Αττική.

Συνολικά έγιναν 7 έρευνες σε οικήματα στην Αττική και δεκάδες στην περιφέρεια και προσήχθησαν 12 άτομα, ανάμεσά τους άνδρες που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για εγκληματικές πράξεις. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν περίπου 100 πιστόλια κρότου λάμψης, τα οποία τα μέλη του κυκλώματος θα μετέτρεπαν σε φονικά εργαλεία (πιστόλια και
οπλοπολυβόλα) που θα διοχέτευαν στη μαύρη αγορά. Εντοπίστηκαν, επίσης, περίπου 50 περίστροφα, πιστόλια και καλάσνικοφ μεγαλύτερης αξίας. Οι εφτά άνδρες που προσήχθησαν στο λεκανοπέδιο φέρονται από την ΕΛ.ΑΣ. να έχουν διασυνδέσεις με τον ποινικό κόσμο και ήξεραν τον τρόπο να «σπρώξουν» στην αγορά τα παράνομα όπλα.

Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει ότι το κύκλωμα σχετίζεται με άτομα από το χώρο της τρομοκρατίας, ούτε με την προμήθεια οργανώσεων του αντάρτικου πόλης. Τα όπλα που βρέθηκαν θα σταλούν μαζικά στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι η συνολική αξία των κατασχεθέντων θα ξεπερνούσε κατά πολύ τις 200.000 ευρώ. Οι προσαγωγές αναμένεται σήμερα να μετατραπούν σε συλλήψεις με τους εμπλεκόμενους να οδηγούνται στον Εισαγγελέα.

Στις έρευνες συνέδραμε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. που, σύμφωνα με πληροφορίες, «έπιασε» συνομιλίες-φωτιά ανάμεσα στους δράστες, οι οποίοι παρακολουθούνται για αρκετούς μήνες.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα