Ολλανδία: Πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού τιμωρήθηκε με 7 χρόνια φυλάκιση για διακίνηση κοκαΐνης

Ο Νταβίντ Μέντες ντα Σίλβα της Σπάρτα Ρότερνταμ κατά τη διάρκεια του αγώνα της ολλανδικής Eredivisie μεταξύ της Σπάρτα Ρότερνταμ και της ΑΝΤΟ Ντεν Χάαχ στο γήπεδο Het Kasteel στις 23 Απριλίου 2017 στο Ρότερνταμ, Ολλανδία

Ο άλλοτε μέσος της Εθνικής Ολλανδίας και του Παναθηναϊκού, Νταβίντ Μέντες ντα Σίλβα καταδικάστηκε από δικαστήριο του Ρότερνταμ σε επτά χρόνια φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο 40χρονος,

πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, κρίθηκε ένοχος για την εισαγωγή δύο φορτίων κοκαΐνης βάρους 74 και 105 κιλών.

Ωστόσο, αθωώθηκε σε μία άλλη κατηγορία για συνέργεια στην εισαγωγή ενός πακέτου κοκαΐνης βάρους 1.300 κιλών.

Ex-international David Mendes da Silva moet gevangenis in voor cocaïnehandel en omkoping https://t.co/yf7PY0UDxp

— Tubantia (@tubantia) July 28, 2023

Ο Μέντες θεωρούνταν ύποπτος πως προετοίμαζε την εν λόγω εισαγωγή στη χώρα και καταδικάστηκε σε φυλάκιση, με το τελωνείο να έχει κατασχέσει την κοκαΐνη.

Ο Μέντες ντα Σίλβα δωροδόκησε έναν ναυτιλιακό υπάλληλο για να περάσει το εμπορευματοκιβώτιο ναρκωτικών, προσφέροντάς του το ποσό των 100.000 ευρώ. Εκτός από τη βοήθεια στην εισαγωγή ναρκωτικών, ο Μέντες κρίθηκε ένοχος και για την πώλησή τους.

Συνελήφθη στα 40α γενέθλιά του τον Αύγουστο του 2022 στο πλαίσιο ευρείας έρευνας των ολλανδικών αρχών για την εισαγωγή ναρκωτικών.

Ο Μέντες Ντα Σίλβα (αριστερά) με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο Μέντες ντα Σίλβα πέρασε από τη Σπάρτα Ρότερνταμ, τον Άγιαξ, τη ΝΑΚ Μπρέντα, την ΑΖ Αλκμααρ, τη Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ και τον Παναθηναϊκό, ενώ μετρά επτά συμμετοχές με την εθνική Ολλανδίας.

Στις 4 Ιουλίου 2013, ο Μέντες ντα Σίλβα υπέγραψε για τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό, που είχε τότε ως προπονητή τον Γιάννη Αναστασίου. Με το ”Τριφύλλι” κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας τη σεζόν 2013-14 απέναντι στον ΠΑΟΚ με σκορ 4-1. Συνολικά αγωνίστηκε σε 38 παιχνίδια με τους πράσινους πριν πάρει μεταγραφή στην Σπάρτα Ρότερνταμ όπου και κρέμμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. 

Με πληροφορίες από dutchnews.nl

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΒίντεο: Ο Ράφα Ναδάλ ανεβάζει στόρι στο Instagram «μαγεμένος» από τον Ισθμό της ΚορίνθουΦλόριντα: «Kαρχαρίες κοκαΐνης» καταναλώνουν δέματα που ρίχνουν λαθρέμποροι ναρκωτικών στον ωκεανόΟι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο Βοτανικό
Keywords
Τυχαία Θέματα