Ολλανδία και Βέλγιο αντάλλαξαν μικρές εκτάσεις γης

Το Βέλγιο και η Ολλανδία αντάλλαξαν μικρές εκτάσεις γης για να αναδιαμορφώσουν τα σύνορά τους. Το Βέλγιο μάλιστα θα δώσει μεγαλύτερες εκτάσεις σε σχέση με την γειτονική της χώρα.

Οι δύο χώρες είχαν θέσει ως σύνορο τον ποταμό Μεύση, η ροή του οποίου όμως ευθυγραμμίστηκε το 1961 ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των λέμβων. Το αποτέλεσμα ήταν το Βέλγιο και η Ολλανδία να αποκτήσουν μικρές εκτάσεις γης στην αντίθετη όχθη κατά μήκους του ποταμού, τις οποίες δεν ενδιαφέρονταν να αξιοποιήσουν.

Για
να θέσουν ξανά ως σύνορο τον ίδιο τον Μεύση, οι χώρες συμφώνησαν αυτή την εβδομάδα να ανταλλάξουν αυτές τις μικρές εκτάσεις, με το Βέλγιο να δίνει 160 στρέμματα και την Ολλανδία μόλις τρία.

«Δεν ήταν λογικό μια μικρή έκταση να συνεχίζει να αποτελεί μέρος του Βελγίου», εξήγησε ένας εκπρόσωπος του βελγικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η συμφωνία ανταλλαγής εκτάσεων υπογράφηκε την Δευτέρα και αναμένεται να εφαρμοστεί στις αρχές του 2018.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα