Ολλανδία: Επιχείρησαν να κλέψουν έργο του Μονέ, αλλά έφυγαν με άδεια χέρια

Στις 10:30 πρωί της Κυριακής 15 Αυγούστου, δύο ένοπλοι ληστές προσπάθησαν να κλέψουν έναν πίνακα του Κλοντ Μονέ από το Zaans Museum, που βρίσκεται στην πόλη Ζάανταμ, βόρεια του Άμστερνταμ. Ευτυχώς, δεν τα κατάφεραν. Την ώρα που ο ένας από τους δύο οπλισμένους ληστές κατευθυνόταν προς την έξοδο, τον σταμάτησαν άτομα από το προσωπικό και επισκέπτες.

Στη συμπλοκή που ακολούθησε ο ένας από τους δράστες έριξε άθελα του το έργο και στη συνέχεια, σύμφωνα με τον ολλανδικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NH Nieuws, οι δύο συνεργοί

διέφυγαν με ένα μαύρο σκούτερ, το οποίο αργότερα εντοπίστηκε από την αστυνομία.

The robbers were able to get away. The police is currently investigating and is still looking for witnesses of the event. (3/3)

— Zaans Museum (@ZaansMuseum) August 17, 2021

Παρότι έπεσαν πυροβολισμοί, ουδείς τραυματίστηκε και το πολύτιμο έργο «De Voorzaan en de Westerhem», το οποίο απέκτησε το μουσείο το 2015 έναντι 1,16 εκατ. ευρώ, ελέγχεται για τυχόν φθορές.

Η διευθύντρια του μουσείου, το οποίο παρέμεινε κλειστό για δύο ημέρες προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος, δήλωσε ανακουφισμένη τόσο για το γεγονός ότι δεν τραυματίστηκε κανείς όσο και για το ότι οι επίδοξοι ληστές έφυγαν χωρίς τη λεία τους, προσθέτοντας ότι το προσωπικό παραμένει «πολύ σοκαρισμένο» από το περιστατικό.

View this post on Instagram

A post shared by Zaans Museum (@zaansmuseum)

Ο Μονέ ζωγράφισε τον πίνακα όταν επισκέφθηκε την πόλη το 1871. Το Ζάανταμ αποδείχτηκε πηγή έμπνευσης για τον Γάλλο ζωγράφο, ο οποίος φιλοτέχνησε 25 πίνακες και εννέα σκίτσα της πόλης, σύμφωνα με το μουσείο.

Οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί.

Με πληροφορίες από cnn.com

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Αυγουστιάτικη πανσέληνος με ελεύθερη είσοδο σε 120 αρχαιολογικούς χώρους και μουσείαΝέες ταινίες: «Ζήτημα χρόνου», «The Suicide Squad» και «Το ξαδελφάκι μου»«No Time to Die»: Παγκόσμια πρεμιέρα στο Μονακό (με εισιτήριο πάνω από 2.000 ευρώ)
Keywords
Τυχαία Θέματα