«Ολάντ παραιτήσου». Αγρότες αποδοκιμάζουν τον Ολάντ στην αγροτική έκθεση του Παρισιού

Τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ αποδοκίμασαν αγρότες που εισέβαλαν το Σάββατο στην αγροτική έκθεση του Παρισιού διαμαρτυρόμενοι για την πτώση των τιμών των προϊόντων τους.

«Παραιτήσου Ολάντ», φώναζε το εξαγριωμένο πλήθος.

Σύμφωνα με το France24, ομάδα αγροτών κατέστρεψε πάγκο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να παρέμβει η μονάδα CRS της γαλλικής αστυνομίας. Εκπρόσωπος των αγροτικών συνδικάτων ονόματι Damien Greffin γνωστοποίησε ότι οι αρχές προέβησαν στη σύλληψη
δύο ατόμων.

«Η κρίση που αντιμετωπίζουν οι αγρότες είναι πολύ σκληρή, παρατεταμένη και γενικευμένη», είχε δηλώσει ο Ολάντ, εξαίροντας όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, λίγες στιγμές πριν εισβάλουν στον χώρο οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι παραγωγοί βοδινού και χοιρινού κρέατος και οι γαλακτοκόμοι έχουν δει τις τιμές των προϊόντων τους να πέφτουν σημαντικά λόγω της μείωσης των εξαγωγών στην Κίνα και της επιβολής εμπάργκο στη Ρωσία. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται οι παραγωγοί λαχανικών και σιτηρών, λόγω των πιέσεων που δέχονται από τους μεσάζοντες.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα