Οκτώ αντικείμενα που για την ασφάλειά μας πρέπει να έχουμε πάντα στο αυτοκίνητο

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) προβλέπει ότι ο ελάχιστος υποχρεωτικός εξοπλισμός που πρέπει να βρίσκεται σε ένα όχημα είναι το προειδοποιητικό τρίγωνο, ο πυροσβεστήρας και το φαρμακείο.

Υπάρχουν όμως και άλλα αντικείμενα που καλό είναι να έχουμε μαζί μας και είναι εξίσου απαραίτητα για να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε κάποιες έκτακτες αλλά όχι σπάνιες καταστάσεις.

Μην ξεχνάμε πως οι περισσότεροι από εμάς περνάμε πολλές ώρες της ημέρας στο αυτοκίνητο μας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να το εξοπλίσουμε

κατάλληλα για παν ενδεχόμενο.

Ακολουθούν τα SOS αντικείμενα για το αυτοκίνητό μαςΚόφτης ζώνης ασφαλείας και σφυρί για τα παράθυρα

Πρόκειται για ένα εργαλείο με διπλή χρήση. Αιχμηρή λεπίδα από την μία μεριά και σφυρί για τα τζάμια από την άλλη. Έχει ασφαλές κράτημα και δεν καταλαμβάνει χώρο.

Μαγνήτης κινητού τηλεφώνου

Μετατρέπουμε το κινητό μας τηλέφωνο σε συσκευή GPS με την βοήθεια του μαγνήτη στήριγμα για το ταμπλό του αυτοκινήτου. Έρχεται με αυτοκόλλητη ταινία για σίγουρο και στιβαρό κράτημα, ενώ μπορεί και περιστρέφεται έτσι ώστε να έχουμε την σωστή οπτική γωνία.

Μάσκα προσώπου

Ένα απαραίτητο «αξεσουάρ» που χρειαζόμαστε, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που συνειδητοποιούμε οτι δεν έχουμε μαζί μας την μάσκα προσώπου, αφού έχουμε φύγει από το σπίτι.

Ξύστρα πάγου - χιονιού για το παρμπρίζ

Ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από το χιόνι ή να ξεπαγώσουμε το παρμπρίζ, τις λαβές στις πόρτες και την οροφή μέσα σε λίγα λεπτά. Τα περισσότερα είναι αποσπώμενα, έτσι ώστε ένας να χρησιμοποιεί την βούρτσα ενώ ο άλλος την ξύστρα.

Σκουπιδοντενεκές

Για να μην μετατρέπουμε το σαλόνι του αυτοκινήτου μας σε χωματερή. Μπαίνει είτε στο πλάι της κεντρική κονσόλας ή δένει πίσω από το κάθισμα.

Φακός LED

Ο φακός LED, είναι απαραίτητος για κάθε αυτοκίνητο. Μπορεί να φανεί χρήσιμος και στις πιο απλές στιγμές.

Καλώδια μπαταρίας αυτοκινήτου

Πόσες φορές δεν έχουμε ξεχάσει το φως της πλαφονιέρας αναμένο, με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα η μπαταρία μας να έχει αδειάσει. Για να μην ψάχνουμε και καλώδια εκτός από κάποιον που θα έχει την ευγενή καλοσύνη να μας δώσει ρεύμα με το αυτοκίνητο του, φροντίζουμε να έχουμε πάντα στο πορτμπαγκάζ ένα ζευγάρι.

Φορητός φορτιστής

Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητο μας για να φορτίσουμε το κινητό μας, ο φορητός φορτιστής θα μας λύσει τα χέρια, καθώς η μπαταρία του τηλεφώνου μας θα είναι γεμάτη ενέργεια σε μικρό χρονικό διάστημα.

Απολυμαντικά χεριών

Απαραίτητο αξεσουάρ, όπως και η μάσκα προσώπου.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΤρεις τρόποι για να αποβάλλουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές από την χύτρα ταχύτηταςΠέντε πράγματα που καλύτερα να μην πούμε όταν δίνουμε συνέντευξη για να προσληφθούμεΕπτά απίστευτα πράγματα που μπορούμε να φτιάξουμε με παλιά λάστιχα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Οκτώ,okto