Οικονόμου: Εκλογές το 2023, στο τέλος της τετραετίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ

Δύο εικοσιτετράωρα μετά τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη «μυρίζουν εκλογές», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχθηκε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού σχεδιασμού από την κυβέρνηση και την πιθανότητα να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

«Όπως με συνέπεια είχαμε πει οι εκλογές θα γίνουν το 2023 στο τέλος

της τετραετίας. Είναι ένα χρονικό διάστημα το οποίο το πλησιάζουμε», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου ενώ συμπλήρωσε σε άλλο σημείο της ενημέρωσης: Αξιοποιούμε τον πολιτικό χρόνο για να υλοποιήσουμε μία σειρά από δράσεις που αλλάζουν επίπεδο την Ελλάδα σε διάφρους τομείς. Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς την πολιτική, έτσι διαχειριζόμαστε τον πολιτικό και εκλογικό χρόνο και σε αυτή την κατεύθυνση θα επιμείνουμε».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η ΕΕ να μην καταλήξει τελικά σε κάποια συμφωνία για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι «έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο στήριξης της κοινωνίας και θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Θα συνεχίσουμε μαζί με άλλα κράτη την πίεση για να συγκροτηθεί μία πρόταση που θα έχει αποτέλεσμα και αντίκρισμα».

Σχετικά με τη χρήση κακόβουλων λογισμικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την απαγόρευση της απόκτησης και χρήσης αυτών των λογισμικών και τόνισε ότι το θέμα ερευνά πλέον η δικαιοσύνη.

Ο Γιάννης Οικονόμου, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, εστίασε κυρίως στο κυβερνητικό έργο και τα αποτελέσματα του, ειδικά στο θέμα της αντιμετώπισης των πολλαπλών κρίσεων και της στήριξης της κοινωνίας και των πιο ευάλωτων πολιτών.

«Τα όσα μας συνέβησαν, κατάφεραν βαριά πλήγματα, αλλά δεν μας έριξαν στο καναβάτσο. Προχωρήσαμε, προχωράμε χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουμε μέχρι τέλους. Και όχι μόνο αυτό.

Θα βγούμε από τις κρίσεις με φορά που θα μας επιτρέψει να προσεγγίσουμε ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο των πλέον αναπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών και να αποκαταστήσουμε πλήρως τις αδικίες σε βάρος των Ελλήνων που επισωρεύτηκαν από το 2010 και μετά.

Αυτό δεν είναι απλώς πεποίθηση, ούτε ευχή. Το δείχνουν όλα τα στοιχεία. Γιατί στην Ελλάδα, όλα αυτά τα χρόνια συντελέστηκε και συντελείται ένα πολύ σημαντικό έργο. Ταυτόχρονα με τη διαχείριση των επιπτώσεων των κρίσεων στη ζωή των Ελλήνων υλοποιήσαμε και υλοποιούμε όλα όσα αποτέλεσαν δέσμευσή μας και συγκρότησαν το σχεδιασμό μας για αυτή την πρώτη μας τετραετία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Μητσοτάκης: Ενθαρρυντικά τα νέα από την οικονομίαΚαύσιμα: Μέχρι 15 Δεκεμβρίου θα μείνει σταθερά κάτω από τα 2 ευρώ/λίτρο η τιμή της αμόλυβδηςΠέτσας: Άλλα 50 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στους δήμους. Καμία περίπτωση διακοπών ρεύματος
Keywords
Τυχαία Θέματα
Οικονόμου, Εκλογές, 2023,oikonomou, ekloges, 2023